Најновије

ОВО ЋЕ ИЗАЗВАТИ БУРНЕ РЕАКЦИЈЕ: Путин упоредио ислам и православно хришћанство! Ево шта је рекао!

Православно хришћанство и ислам заснивају се на истим основним вредностима, рекао је председник Русије Владимир Путин у обраћању на верској конференцији у Киргистану.

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Конференција, под називом „Православље и ислам - религије мира“, имала је за циљ да промовише међуетнички и међурелигијски дијалог између Русије и Киргистана.

- Ислам и православно хришћанство, баш као и друге светске религије, заснивају се на темељним хуманистичким вредностима од трајног значаја - на милости и љубави према ближњима, правди и поштовању људских биц́а - рекао је Путин, преноси "Москов тајмс".

Говор који је на конференцији прочитао амбасадор Русије у Киргистану Николај Удовиченко подстичеје сарадњу између владиних агенција и верских организација ради јачања „грађанског мира и договора“ између двеју земаља.

Руски председник је додао да је „кључно“ да се те везе сачувају за будуће генерације и да се „(појача) улога верских организација у заштити и унапређењу духовних, моралних и породичних вредности“.

Ислам је друга по величини религија у Русији иза православног хришћанства и очекује се да ће се руско муслиманско становништво удвостручити у наредних 15 година. Већина становништва Киргистана су муслимани.

Пентагон жели да блокира руски северни морски пут! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА