Најновије

АМФИЛОХИЈЕ И МИЛОШ КОВИЋ СЛОЖНИ: Стање у коме се налази Косово и Метохија треба називати окупацијом (ВИДЕО)

У организацији Клуба за друштвене односе са Правног факултета у Београду одржана је трибина “Црква и држава кроз осам векова”.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије (Фото: Хелмкаст)

На Трибини су говорили Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Амфилохије, др Владимир Лепосавић правни саветник Митрополије црногорско-приморске, српски историчар др Милош Ковић, који је професор на Филозофском факултету Универзитета у Београду.

На трибини Амфилохије је казао, између осталог, да је једини владар који на Косову и Метохији стоји од 14. века Свети краљ Стефан Дечански и да стање у коме се сада налази Косово и Метохија треба називати окупацијом.

(Милош Ковић, Фото: Хелмкаст)

У свом обраћању др Милош Ковић је између осталог казао да Српска црква не може бити инструментализована и да још увек постоје Владике које нису снисходљиве.

По завршетку, студент Марко Јокић је, у име Клуба за друштвене односе и студената Правног факултета, уручио Митрополиту Захвалницу “за истрајност у борби за истину, правду и одбрану имена и заоставштине српског народа“.

Трибина је отворена и закључена песмом и наступом Јефимије Ђиновић, студенткиње завршне године Правног факултета, а у програму је учествовао и академски хор ,,Обилић“.

Прочитајте ОВДЕ шта је открио немачки експерт за Балкан.

Извор: Хелмкаст

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА