Најновије

БАКИР ПОНОВО ПРОВОЦИРА: У БиХ ништа није српско осим Републике Српске, а не знам хоће ли и то остати ако...

Бакир Изетбеговић, председник Странке демократске акције, изјавио је поводом Дана државности БиХ, који се обележава само у Федерацији БиХ, да је ''сваки педаљ" те државе заједнички' и да ''ништа није српско осим назива Република Српска''.

Бакир Изетбеговић (Фото: Јутјуб)

Коментаришући јучерашњу изјаву члана државног Председништва, Милорада Додика, ''да Бошњаци морају да знају да БиХ није њихова, а РС је искључиво наша'', пренели су сарајевски медији.

''Сваки педаљ ове земље је заједнички, ништа у Босни и Херцеговини није српско осим назива Република Српска, а не знам хоће ли и то остати ако господин Додик настави с оваквим изјавама", рекао је Изетбеговић честитају овај, како је рекао, велики дан, рођендан Босне и Херцеговине.

Босна и Херцеговина, према његовим речима иде у правом смеру, уз подсећање да је реч о држави која постоји хиљаду година и, како каже, постојаће још хиљаду.

У то је, истиче, уверен.

Коментаришући програм реформи БиХ, Изетбеговић је рекао да је тим документом "деблокиран НАТО пут БиХ који је дуго био у застоју, деблокирана имплементација реформе одбране, деблокиран процес рада Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, формирања нове структуре власти".

"То је један добар документ. Захваљујем господину Додику што је урадио такву ствар'', рекао је Изетбеговић.

Прочитајте ОВДЕ како НАТО ствара ракетни арсенал смрти крај Јадранског мора.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА