Најновије

ЂУРИЋ: За Куртија су стабилност и сарадња непознати појмови

Директор Канцеларија за Косово и Метохију Марко Ђурић оценио је вечерас да су за Аљбина Куртија нон-грата нормалност, стабилност и сарадња.

Марко Ђурић (Фото: Јутјуб)

- Великоалбанска манифестација коју ''Самоопредељење'' 28. новембра организује у Тирани за циљ има уздизање Аљбина Куртија од локалног политичког лидера на ниво националног јунака, и то по рецептима коришћеним у тоталитарним режимима 30-их година прошлог века - навео је Ђурић у саопштењу.

Истиче да ће то бити карневал хистеричног великоалбанског шовинизма и да је важно да одговорне политичке снаге у Албанији нађу начин да се ограде од Куртијевих покушаја да један национални празник злоупотреби за изградњу сопственог култа личности.

- Албанском народу нико не ускраћује право да слави своју националну историју и симболе, да негује родољубље и љубав према својој култури и традицији, али предстојећи скуп биће ништа друго до Куртијев ''тријумф воље'', а са њега ће свим околним народима и нацијама бити упућена претећа порука о великоалбанском уједињењу - указао је Ђурић.

Јасно је да такав политички концепт, наводи он, не може бити спроведен без гурања читавог региона у нови вртлог мржње и сукоба, и једини начин да се то спречи јесте обуздавање Куртија и његових фашистичких планова. - Региону нису потребне нове ратне поглавице и потпаљивачи шовинистичких страсти, већ сагласност одговорних и разумних националних политичких елита о заједничкој пријатељској изградњи економски напредног и безбедносно стабилног Балкана - закључио је Ђурић у саопштењу.

Антић открио планове шиптара! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА