Најновије

НЕЋЕ НИ ДОНАЦИЈЕ НИ ПЛАТУ: Милијардер Мајкл Блумберг и званично у председничкој трци!

Бивши градоначелник Њујорка Макл Блумберг поднео је документа да би се нашао на гласачким листићима на примарним председничким изборима у Арканзасу, 12. новембра 2019. 

Мајкл Блумберг (Фото: Јутјуб)

Мајк Блумберг, милијардер и бивши градоначелник Њујорка, званично је ушао у демократску председничку трку. Тако се у већ бројну групу претендената на председничку номинацију укључио још један умерени кандидат.

77-годишњи Блумберг у марту је рекао да се неће кандидовати за Белу кућу 2020, али је променио мишљење. Кандидатуру је саопштио на вебсајту своје кампање

"Кандидујем се за председника да бих поразио Доналда Трампа и обновио Америку. Не можемо да дозволимо још четири године непромишљених и неетичких потеза председника Трампа", саопштио је.

Блумбергови сарадници кажу да неће прихватати политичке донације, а у случају да победи - неће примати плату у Белој кући.

Блумбергова кандидатура, касно у трци, је нови изазов за садашње фаворите за демократску номинацију - центристу, бившег потпредседника Џоа Бајдена и Пита Бутиџиџа, градоначелника Саут Бенда у Индијани, као и истакнуте либерале, сенаторе Елизабет Ворен и Бернија Сандерса.

Блумберг је критковао Ворен, која је противница Вол Стрита и планира да опорезује најбогатије Американце да би финансирала различите програме од универзалне здравствене заштите до бесплатне школарине на државним колеџима. Такмичиће се са Бајденом и Бутидижиџем да постане умерена алтернатива либералним агендама Ворен и Сандерса.

Према подацима магазина Форбс, Мајкл Блумберг је осми најбогатији Американаца а имовина му се процењује на 53,4 милијарде долара. Има предност што ће моћи да сам финансира кампању и потроши милионе долара на рекламе и ангажовање особља за свој изборни штаб.

Блумберг је у четвртак поднео потребну документацију за кандидатуру Федералној изборној комисији.

Прочитајте ОВДЕ  за шта то Турци не хају.

Извор: Глас Америке

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА