Најновије

ПРЕЂИТЕ НАШЕ ЦРВЕНЕ ЛИНИЈЕ И БИЋЕТЕ УНИШТЕНИ! Командант Револуционарне гарде Ирана упозорио САД, Израел и Саудијску Арабију

Сви спољни непријатељи биће поражени ако направе потезе против Ирана, упозорио је командант Револуционарне гарде Ирана на великом провладином митингу.

Иранска војска (Фото: Јутјуб)

Генерал Хосеин Салами обратио се данас народу у центру Техерана, те саопштио да ривали земље "више нису у стању ни за ништа" у њиховим нападима на његову земљу.

Хиљаде људи је марширало улицама главног града и окупило се на тргу Енкелан (Трг револуције). Називајући себе „присталицама руководства“, демонстранти су махали државним заставама, носили транспаренте и скандирали пароле у знак подршке врховном вођи Али Хамнеиу и актуелној влади. Многи су такође спаљивали америчке заставе.

Циљ митинга је био да осуди "свакога ко жели да створи несигурност у земљи", рекао је један од учесника митинка за државну агенцију ИРНА.

Портпарол Министарства спољних послова Абас Моусави је рекао да је митинг дао прилику страним државама да „виде ко су прави људи у Ирану и шта говоре“.

Иран је такође погођен протестима у разним деловима земље након што је влада, која је под притиском америчких санкција, почела да штеди гориво, те је одобрила повећање цена у нади да би додатни приход могао да се искористи за субвенције сиромашним породицама .

Упркос мирним протестима, неки су запалили банке и робне куће, те су нападали полицијске станице, убивши неколико полицајаца. Власти су саопштиле да има мртвих и повређених и међу демонстрантима.

Техеран је саопштио да иза нереда стоје „анархисти“ и „плаћеници“ подржани од стране САД-а. Амерички државни секретар Мајк Помпео је изразио подршку антивладиним демонстрантима. Протести у знак солидарности са њима одржани су у неколико северноамеричких и европских градова.

Си Ђинпинг, предводник мултилатерализма у контрадикторном свету! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА