Најновије

ШИПТАР МУСТАФА ОТКРИО КАРТЕ: Тражићу у Тирани да се Прешево, Бујановац и Медвеђа прикључе тзв. Косову?!

Председник Демократске партије Албанаца (ДПА) и бивши градоначелник Прешева, Рагми Мустафа, најавио је да ће сутра у Тирани поново покренути питање придруживања три општине југа централне Србије тзв. Косову, које, како је рекао, избегава то питање из страха да би Србија могла да тражи нешто за узврат.

Рагми Мустафа (Фото: Јутјуб)

Мустафа тврди да Албанци тзв. Прешевске долине захтевају реализацију резултата постигнутих на референдуму 22. марта 1992. о придруживању тзв. Косову.

За албанску РТВ Ора рекао да је у последње време на КиМ дошло до негативних тенденција у погледу тог захтева, који се, како је рекао, у Приштини, избегава.

Зато ће, додао је, овај захтев обновити на сутрашњој конференцији у Тирани на тему "Улога Албаније у промоцији интереса Албанаца на Западном Балкану", коју је организовао в.д. министра спољних послова Албаније Гент Чакај.

"Сутра ћу замолити све албанске политичаре да подрже ту иницијативу на право Албанаца тзв. Прешевске долине на прикључење тзв. Косову. У последње време у албанској политици је било веома занимљивих фрустрација. Тзв. Република Косово избегава овај захтев Албанаца, због тога што би Србија могла нешто да тражи за узврат", рекао је Мустафа.

Поновио је и да Албанци у тзв. Прешевској долини треба да имају иста правао која имају Срби на тзв. Косову.

Он тврди да Албанци у тзв. Прешевској долини, на југу централне Србије, чекају већ 100 година и не верују ни да ће, чак и ако буде постигнут споразум Београда и Приштине, Албанци остварити своја права на том простору.

"Зато захтевамо да се примене резултати референдума од 22. марта 1992. и реализују идеали Ослободилачке војске за Прешево, Бујановац и Медвеђу, као и примени политичка платформа коју су албанске политичке странке усвојиле 2006. године, а која подразумева прикључење Прешева, Бујановца и Медвеђе тзв. Републици Косово, где им је и место", рекао је Мустафа.

Прочитајте ОВДЕ шта је Александар Дугин поручио Србима.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА