Најновије

ДОДИК РАЗГОВАРАО СА ОРБАНОМ! Нагласили значај регионалне сарадње и међусобне подршке!

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик разговарао је телефоном са премијером Мађарске Виктором Орбаном који је изразио задовољство чињеницом да је након више од годину дана од спроведених избора дошло до договора о формирању власти на нивоу БиХ.

Милорад Додик и Виктор Орбан (Фото: Јутјуб)

Додик је информисао Орбана о свим актуелним политичким питањима у БиХ и захвалио за подршку коју му је мађарски премијер упутио и овом приликом, саопштено је из кабинета српског члана Председништва БиХ.

Српски члан Председништва БиХ и мађарски премијер и у току овог разговора нагласили су значај регионалне сарадње и с тим у вези поновили опредељење за формирање српско-мађарског инвестиционог фонда за подршку малим предузетницима у Републици Српској и Србији.

Додик је изразио очекивање да ће и на тај начин сарадња привредних субјеката Мађарске и Републике Српске бити унапређена, додаје се у саопштењу.

Српски члан Председништва БиХ честитао је мађарском премијеру избор Оливера Вархелија на место европског комесара за проширење и изразио наду да ће Орбан, убрзо након формирања новог сазива Савета министара посетити БиХ.

За сарадњу са НАТО потребне одлуке Председништва! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА