Најновије

НАТО ЈЕ КО ХИТЛЕР! АЛИ НЕЋЕ ЈОШ ДУГО ХАРАТИ СВЕТОМ! Милош Шобајић осуо паљбу по Алијанси!

- НАТО није основан да би војно бранио Западне земље, иако војна опасност постоји, већ да би бранио превасходно њихову идеологију. Поред тога што служи као ударна песница против малих и незаштићених држава и народа, на којима демонстрира своју силу, НАТО својом војном моћи свакако штити идеологију Запада- пише Шобајић.

НАТО (Фото: nato.ria)

Сликар истиче да је идеолошка опасност основни страх, а не војна опасност (која је ипак присутна).

- Становништву Запада је од Другог светског рата, па све до данас, приказивана стална претња од руске агресије, дуго после расформираног Варшавског пакта и Совјетског Савеза. Зашто се и НАТО тада није угасио, већ увелико повећао све врсте притисака? Зато што је идеологија морала бити заштићена уз стално присуство војне силе- констатује Шобајић.

Он наглашава да је у циљу спровођења контроле над уметничким стваралаштвом Запад креирао НАТО-Арт, војну организацију која ће преузети контролу над овим важним сегментом људског духа. Та организација је, како пише, званично створена 1999. године, а њен управни одбор је сачињен од деветнаест чланова, колико има земаља чланица овог војног савеза. НАТО-Арт је по његовом статуту формиран како би „сачувао глобалну сигурност и стабилност кроз радове концептуалних уметника“, изјављују његови творци.

- Све је „глобално“, дакле, све је „сигурно“. И све је „стабилно“, јер сви мисле и раде идентично. Нема више оне реметилачке и субверзивне уметничке посебности, јер „сада смо сви ми уметници“, тврде креатори НАТО-Арта. Треба заувек уништити мит о човеку, индивидуалном ствараоцу- пише Шобајић.

Овај метод би требао, како примећује славни сликар, да омогући безболно функционисање „томахавк глобализације“, односно униполаризма, а било које супротстављање овој методи изазива најоштрију реакцију и одмазду „томахавком“.

- Све им је дозвољено — од агресивних изјава до бомбардовања. Кажу да су уништили Сирију, Либију, Ирак, Авганистан и Србију, како би их спасили од њихових државника!? Аргумент исто толико нечастан и циничан, као Хитлерова тврдња да је водио рат само зато да би очистио свет од Јевреја, Словена и Цигана- истиче Шобајић.

На крају текста он објашњава да је команда НАТО-Арт батаљона 2004. године одлучила да званично угаси своју активност.

-Беба коју је родила постала је одрасла особа и може без свог творца да хара светом још извесно време, све док буде трајао униполаризам.

Америчка амбасада у Београду организује спасавање својих грађана из наше земље? Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА