Најновије

НОВИ РАСКОЛ У ДС: Неслагања по свим питањима, отишли истакнути чланови

Неколико истакнутих чланова ДС, међу којима је и чланица Председништва, напустило је ту странку пише београдски лист "Блиц".

ДС (Фото: ДС)

Реч је о чланици Председништва Демократске странке и интернационалној секретарки демократа Јовани Мајсторовић. Осим ње, странку су према тврдњама тог листа, напустили и доскорашњи председник омладине ДС и члан Председништва Велибор Павловић и још неколико чланова.

Према наводима листа, месецима уназад демократе не могу да се договоре да ли су за формирање велике ДС или су одустали од те идеје и посвећени су искључиво функционисању кроз Савез за Србију.

Иако је до формално правног уједињења дошло у неколико београдских општина - на Врачару, Новом Београду, Звездари, Палилули, јасно је да није свим организацијама које би требало да буду део велике ДС подједнако стало до реализације.

Посланици и истакнути чланови ДС послали су недавно иницијативу за формално правно уједињење ДС које би требало да потпишу чланови ГО који су за тај предлог, међутим, преноси "Блиц", у Вибер групу "ГО ДС" у четвртак је стигла порука у којој се наводи да иницијатива није званична иницицјатива ДС већ иницијатива појединаца и да процес уједињења руководе овлашћени органи странке.

Демократе су биле подељене и око тога да ли треба учествовати у разговорима са мисијом Европског парламента коју предводи Дејвид Мекалистер, а која би требало да служи као спона између власти и опозиције у договарању фер изборних услова.

Демократска странка је у последњих годину дана распустила 60 општинских одбора, од чега 11 на Косову, а у седам или осам повереништава постављени су људи из Параћина, што је случај у Трстенику, Варварину, Чићевцу, Смедеревској Паланци, Свилајнцу, Кучеву.

Две трећине земаља Африке не признаје Косово. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА