Најновије

ЖЕСТОК ШAМАР АМЕРИМА: Иран понудио да обнови електроенергетску мрежу Сирије након што су САД санкционисале њен грађевински сектор!

Техеран и Дамаск потписали су прелиминарни споразум о обнови сиријске електроенергетске мреже на великом сајму електротехнике у Ирану, одмах након што је Вашингтон увео санкције за грађевински сектор Сирије.

Иран (Фото: ria.ru)

Договор предвиђа не само обнављање разорене електричне мреже у земљи и изградњу додатних јединица за производњу електричне енергије, укључујући соларне и на ветар, већ и локализацију иранске производње електротехничке опреме у Сирији.

Иако је мало тога откривено, меморандум о разумевању који су у суботу потписали државни министри енергетике, такође наводи потенцијалну тросмерну везу између електроенергетских мрежа Сирије, Ирана и Ирака ради јачања регионалне енергетске безбедности. Сиријска владина делегација била је гост на 19. међународном сајму електротехнике у Ирану, на којем су били представљени производи више од 450 компанија из Ирана, Кине и Русије, те су потписали низ додатних уговора.

Сајам је, иронично, случајно или не, почео истог дана када је Вашингтон изненада саопштио да цео грађевински сектор Ирана контролишу „терористи.“ Објављујући наизглед намерно нејасан памфлет, амерички Стејт департмент пустио је главне медије да попуњавају празнине између злобних „стратешких материјала“, „нуклеарних и балистичких“ програма.

Стварни списак санкционисаних „стратешких материјала“ је стављен "испод тепиха", а укључује такве "достојне" материјале као што су антикорозивне облоге, легуре од нехрђајућег челика, па чак и челичне цеви.

Садамове „алуминијумске цеви за масовно уништење“, сећате се?

Објављени документи о истрази наводног мешања Русије у председничке изборе САД! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА