Најновије

РУСКИ НАУЧНИК ПРЕДВИЂА СТРАШАН КРАЈ АМЕРИКЕ: САД чека грађански рат, крах долара, али и распад земље! (ВИДЕО)

Прошлогодишњи уговор о испорукама противваздушних ракетних система С-400 Индији закључен је у рубљама, а не у доларима. Исто тако, није случајност што централне банке широм света гомилају злато као алтернативу америчком долару, а Русија у томе убедљиво предњачи.

Рат (Фото: pixabay. com)

Ево шта, по Панарину, чека Америку.

Ја сам – објашњава Панарин – о распаду и ишчезнућу САД први пут проговорио 9. септембра 1998. године! У аустријском граду Линцу у којем је Хитлер завршио средњу школу и намеравао да у њему сагради музеј у којем би нацисти држали све културне вредности опљачкане широм света

Те године је у Линцу одржана међународна конференција под називом „Информациони рат“. Ја сам на том скупу, међу 400 учесника, од којих су 150 били Американци, био једини представник Русије.

Пред таквим аудиторијумом не само да сам изговорио своју прогнозу, него сам још на видео-биму показао како се САД распадају на шест делова! Неке немачке колеге су снимиле тај тренутак.

Моменат кад ја притискам на тастер а Америка нестаје као јединствена држава. Кад сам сишао са говорнице и кренуо кроз салу, нисам знао како ће одреаговати стотине људи који су били унутра. Према мени је први кренуо један огромни човек, а ја нисам био сигуран да ли он притрчава да ме бије или жели нешто сасвим друго. А он ме загрлио и рекао нешто у стилу: Браво! Ми Аустријанци вас потпуно подржавамо и волимо. Дошло је време да Американци добију по носу.

Панарин, освећући се на велики спољни дуг Америке, сматра да би у САД дошло до правог колапса кад би се Русија и Кина у својој међународној трговини одрекле долара. Њима придодаје и Јапан. Он признаје да те три земље нису заинтересоване да САД банкротирају, али одмах наглашава: засад! Ситуација се кардинално изменила и зато што је светска економска криза Кини и Јапану омогућила да, у суштини, постану регулатори глобалних финансијских тржишта. Па указује:

– Те 1998. изнео сам хипотезу да би Вашингтонско-њујоршка зона, где је сконцентрисана финансијска елита атлантске обале, била један од оних шест делова на које ће се САД распасти. И, знате ли шта је занимљиво: један од европских аналитичара, реагујући на мој наступ у Линцу, изашао је са предлогом да та зона уђе у састав Европске уније! Како ја видим ближу будућност, Тексас и Калифорнија би били независне државе, док би се југозапад САД под протекторатом Мексика. Мада, много је реалније да те америчке државе са Мексиком буду повезане међудржавним везама какве постоје између бивших совјетских република.

Др Панарин прогнозира да ће цела Јужна Америка, заједно са Мексиком и његовим „протекторатом“, у догледно време имати заједничку валуту која ће се звати боливар. Процењује да би монетарна унија могла у перспективи – са златним динаром као новцем свих – могла приближити Иран и Индију и све државе између њих и око њих. А да зона руске рубље неће бити само бивша територија СССР него и Источна Европа. То јест: да ће Пољска, Чешка и Словачка имати интереса да пригрле рубљу.

– То ће бити избор самих Пољака, који се сада у интересу неких америчких кругова баве антируском пропагандом, уколико Москва одлучи да њихов кромпир и месо купује искључиво у рубљама. А шта ће им друго остати кад су презадужени иако им је 1991. била отписана половина спољњег дуга?!

Уосталом, све озбиљне земље увелико се спремају, ако не још за распад САД, оно сигурно за крах долара као светске валуте. А у самој Америци рушење долара изазваће грађански рат или бар масовне нереде… Могуће је да све уопште неће почети пуцњавом. Претпостављам да ће све кренути од тога што ће богата Калифорнија и Тексас престати да дају паре буџету САД.

Прочитајте ОВДЕ  зашто Пентагон не сме да погледа Србију у очи.

Извор: РТ/Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА