Најновије

ШИПТАРСКЕ ПРОВОКАЦИЈЕ НЕ ПРЕСТАЈУ: Пацоли бацио пик на још један део Србије!

Бивши шеф косовске дипломатије и председник Алијансе за ново Косово Беџет Пацоли планира да припоји Рашку област такозваном Косову.

Беџет ПАцоли (Фото: Јутјуб)

Отимање дела територије Србије Пацоли правда стварањем такозване слободне економске зоне, а иза свега се крије Пацолијева жеља да створи "велику Албанију".

Пацоли тврди да би то био посебан економски простор који би био поверен некој светској менаџерској фирми, уз финансијску помоћ ЕУ, а то значи да би деловима Србије управљали странци.

Ово није први пут да Пацоли јавно износи такве планове, он је крајем прошле године рекао да од Србије жели да отме 2.000 хектара земљишта.

"Србија обавезно треба да уложи један део Санџака ради дугорочног помирења. На тај начин би се створила економска слободна зона којом би управљали менаџери из иностранства", рекао је тада Пацоли.

Историчар Салих Селимовић из Сјенице каже да се приштинско руководство залаже за стварање велике Албаније.

"Све више се у последње време потенцира великоалбанска идеја и то је проблем. Реч је о старом-новом пројекту стварања велике Албаније, која би обухватала и највећи део некадашњег новопазарског санџака. Руководство у Приштини се отворено залже за реализациу тог пројекта", навео је Селимовић.

Све јаче уцене и претње Србији због КиМ! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА