Најновије

ЖЕЛЕ ДА ЗАПЛАШЕ ПУТИНА! Украјина представила нову суперсоничну ракету! Главмна мета: руски бродови! (ВИДЕО)

Украјинска војна индустрија, тачније конструкторски биро „Южное“ представио је свој нови производи. Реч је о суперсоничниој противбродској ракети „Молнија“. Она ће по речима украјинских произвођача бити намењена за „заштиту од Русије“.

Украјинска суперсонична противбродска ракета „Молнија“ (Фото: јутјуб)

Украјинска војна индустрија је представила нову ракету на сајму наоружања „Оружие и безопасность – 2019″. Њена шира видео-презентација се налази на Јутјуб каналу Обзор ТВ.

Према речима представника украјинске војне индустрије, ракета ће моћи да достигне брзину од 2,000-2,500 км/час. Њена основни корисници ће бити јединице украјинског ратног ваздухопловства. Ради се о противбродској ракети класе ваздух-море, коју ће носити авиони Су-27 и Су-24М. Ове летелице се налазе у наоружању украјинске армије.

Украјинска војна индустрија за сада није објавила техничко-тактичке карактеристике ове ракете. Међутим, украјински војни експерти сматрају да ће по параметру ефективног домета и максималне брзине „Молнија“ превазићи руске ракете Х-31.

Домаћи војни експерти сматрају да се ради о пројектилу против кога нема адекватне одбране. Она по том параметру нема аналога у свету- саопштава украјински војни експерт Олег Жданов. Наиме, он сматра да ће „Молнија“ ефикасно моћи да се супротстави руској Црноморској флоти у Црном мору, као и флотили руских бродова која се налазе у Азовском мору.

Руски вишенаменски борбени авиони у свом наоружању имају суперсоничне против-бродске ракете класе ваздух-море Х-31М (НАТО кодификација-Crypton). Ове ракете имају домет и до 160 км, а њихова крстарећа брзина је већа од 2,5 маха.Ракета Х-31 је опремљена бојевом главом тежине око 100 кг високобризантног експлозива, што представља велику опасност за све површинске бродове депласмана до 5000 тона. Ракете је веома отпорна на системе за против-електронску борбу.

Шта се крије иза највеће руске подморничке вежбе? Како је Путин направио шах-мат Америци? Више о томе прочитајте ОВДЕ!

Извор: bog-rata. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА