Најновије

ПУЦА НА ВЕЛИКО: Помпео размишља о кандидатури за Сенат?

Државни секретар Мајк Помпео често одлази у званичне посете Канзасу, држави чији је становник. То је подстакло гласине да можда планира да поднесе оставку у Стејт департменту и кандидује се за отворено место сенатора из Канзаса. Међутим, неки политички посматрачи сматрају да би његова улога у замрзавању војне помоћи Украјини и истрага о опозиву могли да утичу на његове изборне шансе.

Мајк Помпео (Фото: Јутјуб)

Државни секретар Мајк Помпео ове године је три пута, у званичном својству, посетио своју државу Канзас. Те посете су привукле пуно пажње, а коментарисао их је и директор Фокс Њуза, Руперт Мардок, који је прошле недеље шаљиво представио Помпеа као човека са много звања.

"Конгресмен Помпео, директор Помпео, секретар Помпео, сенатор Помпео... председник Помпео.”

Током најновије посете, један новинар је питао Помпеа да ли је истрага о опозиву председника утицала на његове политичке амбиције.

“Нема промене. Мислим да сам одговорио на ово питање једно 103, 104 пута. Свако јутро, када се пробудим, моја мисија је савршено јасна. Наш задатак у Стејт департменту је да користимо све своје вештине и знање да би амерички грађани били безбедни, да се бавимо дипломатијом и заступамо Америку, да се на тржиштима широм света нађу производи из Канзаса”, одговорио је државни секретар.

Помпео је више пута поновио да ће остати државни секретар све док га председник Доналд Трамп буде задржао на том послу. Али стручњаци, међу којима је Бурдет Лумис, професор на Универзитету Канзаса, верују да, у најмању руку, разматра да се кандидује за Сенат.

“Он би рекао да га све ово не спречава да обавља своју дужност као државни секретар. Али прилично је необично да државни секретар испитује расположење и размишља да се можда кандидује за Сенат.”

Истрага о опозиву, у којој се испитује одлука Трампове администрације да ускрати војну помоћ Украјини, могла би да има негативан утицај на Помпеове изборне шансе, каже за Глас Америке професор Лумис.

"Искрено, претходних неколико месеци и недеља, мислим да је бачена сенка на Помпеову репутацију државног секретара. Још није јасно какву је улогу имао у Украјини. А из дана у дан, све је очигледнији пад морала у Стејт департменту.”

Док се, у истрази о опозиву, све више испитује његова улога у Украјини, Помпео је локалним новинарима поручио да грађане Канзаса не занима, како је рекао, “бука” у Вашингтону.

Прочитајте ОВДЕ  шта је још Палмер поручио српским властима.

Извор: Глас Америке

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА