Најновије

ЗАСТРАШУЈУЋА МОЋ И ПРЕЦИЗНОСТ: Ово је била освета Русије терористима у Идлибу! (ВИДЕО)

Након недавног напада на руску авио базу Хмејмијм у сиријској покрајини Латакија, ваздухопловне снаге Русије су реаговале бомбардовањем ширег подручја града Џиср Ал-Шугура где су били концентрисани терористи.

Руси бомбардују џихадисте (Фото: Јутјуб)

Ни овом приликом терористи нису успели да погоде ваздушну базу и да пробију руску и сиријску противваздушну одбрану, али руски је одговор био неминован. Москва се осветила бацивши на њих бомбе и крстареће пројектиле. Руско министарство одбране још није објавило снимке погођених циљева, али је 3. новембра на Јутјубу објављен видео којег је снимио неко из ширег подручја мета руских бомбардера.

Неки медији истичу да би ови напади могли бити знак могуће офанзиве сиријске војске. На овај закључак их наводи чињеница да је 31. октобра председник Сирије, Башар Ал Асад, терористима упутио ултиматум да напусте Идлиб или да се предају.

Сиријски председник је у случају да терористи не одговоре позитивно на овај ултиматум оставио могућност покретања војне кампање за ослобађање Идлиба, последњег „исламистичког резервата“ у арапској земљи.

Иако је поажња светске јавности уперена на североисток земље, где су распоређене сиријске и руске снаге, турска војска и протурске исламистичке милиције из Сиријске националне војске, потом курдске и арапске милиције из СДФ коалиције и на крају америчке трупе, Идлиб је важан део територије над којим Дамаск намерава да успостави пуни надзор.

Осим ових утврда терориста, руске и сиријске ваздухопловне снаге су протекла два дана бомбардовале терористичке положаје на југоистоку провинције Идлиб у Ал Мусарифаху, Ал Џадану и Тал Ал Шеику. На самом југу Идлиба су руске и сиријске ваздушне снаге спровеле бројне ударе на терористе у подручју градова Кафр Сејна, Кафр Набл и Ракаyа.

Гађани су и идентификовани циљеви у равници Ал Габ, док се у неприступачним планинама западно од града Кабанија воде свакодневне борбе с циљем сламања отпора терориста и заузимања овог стратешки важног града из којег се отвара пут за напредовање према Џиср Ал Сугуру, Арихи и Идлибу, главном граду истоимене покрајине.

Погледајте ОВДЕ  како тенк САА уништава џихадисте.

Извор: logicno. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА