Најновије

ПАЛМЕР: Био сам јасан и за Приштину, и за Београд (ВИДЕО

САД желе да Србија и Косово нормализују односе и тако отворе пут ка заједничком циљу а то је чланство у Европској унији, изјавио Метју Палмер за РТВ.

Палмер (Фото: Председништво)

Специјални представник САД за Западни Балкан је у емисији "Прави угао" истакао да за САД не постоји питање косовске државности и независности, која је неповратна, већ нормализација односа до које мора доћи дијалогом и договором.

"Циљ процеса и тог дијалога није форсирање било које стране ради нормализације односа, већ напротив подршка и једној и другој страни" рекао је.

Договор који унапређује мир и стабилност је вишедимензионалан и он подразумева безбедносна, политичка и нека друга питања, као и проблем људских права и грађанских слобода и заштиту културног блага, прецизирао је Палмер.

Говорећи о свом боравку у Приштини, Палмер је рекао да је и тамо био јасан и да је укидање такси на робу из Србије пут ка нормализацији и дијалогу.

"До решења се може доћи уколико обе стране приближе ставове и ми нећемо никоме наметати то решење", рекао је Палмер и додао да Србија треба да престане са активностима које спроводи ради делегитимизације косовске независности, због чега су таксе и уведене.

САД желе позитивну атмосферу, које сад нема и до ње ће се може доћи уколико Београд престане са делелегитимизацијом косовске државности и независности а Приштина укине таксе, рекао је Палмер и поновио да питање косовске независности за САД не постоји.

Признање није проблем који се брзо и лако решава и то није питање за медије и телевизију. О томе ће се расправљати за преговарачким столом рекао је између осталог Палмер.

Зашто владајуће странке у Србији глуме међусобне сукобе прочитајте ОВДЕ.

Извор: РТВ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА