Најновије

ДОЛИЈАО И "ГОСПОДАР КОСОВА"! ЈОШ ЈЕДАН ШИПТАРСКИ ЗЛОЧИНАЦ ИДЕ У ХАГ: Весељи пред судом 4. децембра (ВИДЕО)

Лидер Демократске партије Косова (ДПК) и бивши председник Скупштине Косова Кадри Весељи изјавио је да ће 4. децембра бити саслушан пред Специјалним судом за злочине ОВК у Хагу.

Кадри Весељи (Фото: Јутјуб)

“Пошто сам се заветовао да ћу оног тренутка када примим такав позив то јавно објавити, моја генерација, као и све друге генерације, доживела је озбиљну репресију у нашој земљи, нисмо се помирили са тим и поносан сам, ја сам се одазвао позиву земље“, рекао је Весељи.

Весели је рекао да ће се одазвати овом позиву.

“Овај процес би такође требало да има епилог, заснован на истини, чињеницама и правди, а то не штети држави у недоглед. Уверен сам да ће и овај суд доказати праведну борбу Ослободилачке војске Косова, али и зауставити нападе на истину нашег народа и ОВК. Одговорићу на овај позив 4. децембра “, рекао је Весељи.

Раније се у косовској јавности спекулисало да је он већ раније испитан у Љубљани, те наводе износили су бивши посланици у косовској скупштини, Миљаим Зека и Рада Трајковић.

Специјално тужилаштво за ратне злочине на Косову, од новембра прошле године па до данас, испитало је више стотина особа.

Прочитајте ОВДЕ на које питање Јоханес Хан није имао одговор.

Извор: Косев

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА