Најновије

КРШТЕЊЕ ТРАНСРОДНЕ ОСОБЕ ДИГЛО БАЛКАН НА НОГЕ! Огласила се и СПЦ: Није у питању модернизам него тумачење Светог писма патријарха Павла

Митрополија црногорско-приморска је саопштила да се црква већ деценијама сусреће са "проблемом промене пола" и раније и да није у питању "црквени модернизам и либерализам".

СПЦ се у овом случају руководила тумачењем Светог писма патријарха Павла (Фото: Јутјуб)

Митрополија црногорско-приморска огласила се саопштењем поводом недавног крштења трансродне особе у Подгорици.

У саопштењу се, између осталог, наводи да се црква руководи тумачењем Светог писма патријарха Павла према којем се на основу потврде медицинске установе може констатовати да је лице променило пол и уписати друго име, чиме се прихватају медицински разлози за такав поступак.

"Овим и оваквим тумачењем Патријарха Павла, Црква се руководи већ деценијама, што значи да се Црква сусретала са овим проблемом и раније, те да слични случајеви нису никаква новост, нити представљају неки наводни црквени 'модернизам' и 'либерализам' по мери господара овога света, већ су одговоран однос према изазовима са којима се Црква сусреће у новије време", пише у саопштењу.

Додаје се да "случајеви промене пола из оправданих и врло специфичних разлога представљају потпуно другачију стварност од пропаганде и правдања истополних односа и безумне родне идеологије којима смо сведоци последњих година".

"Никоме, па ни младој особи која је несрећно изабрала да, поред обећања да то неће чинити, јавно проговори о свом здравственом стању и црквеном статусу, вероватно изманипулисана од некога, Свето Крштење не може бити на спасење, ако се не одвоји од греха, који се, између осталога, огледа и у учешћу у разорној ЛГБТ пропаганди", саопштила је Митрополија црногорско-приморска.

У саопштењу се наглашава да се црква увек и у сваком појединачном случају стара о спасавању "душе човекове" за разлику од већине медија и разних пропагандистичких организација и појединаца који, руководећи се својим интересима и користећи се полуистинама, од најличнијих људских осећања, проблема, трагедија или радости, праве сензацију и трговину.

Прочитајте ОВДЕ како је Александар Вучић ушао пре два дана у РТС.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА