Најновије

МАКРОН: Босна је темпирана бомба која прети региону!

„Ако сте забринути за овај регион, прво питање нису ни Северна Македонија ни Албанија, већ Босна и Херцеговина. БиХ је темпирана бомба која куца тик уз Хрватску. Она се суочава са проблемом џихадиста повратника“, упозорио је председник Француске Емануел Макрон.

Председник Француске Емануел Макрон (Фото: јутјуб)

У великом интервјуу који је дао британском магазину „Економист“, он је говорио врло отворено о бројним питањима, а део интервјуа односио се и на западни Балкан.

Макрон је, говорећи о противљењу Француске да се Северној Македонији и Албанији одобри почетак преговора о уласку у Европску унију, утврдио да се „половина држава Уније противи томе да преговори почну са Албанијом“.
„Ако понизите Албанију…“

„Они хоће да се то отвори са Северном Македонијом. То је мала земља, променила је име и то је заиста историјско остварење. Ником не представља опасност. Реалност је да, ако преговоре не отворимо са Албанијом, изазваћемо ужасну трауму целом региону. Албанске заједнице су свуда. Ако понизите Албанију, трајно ћете дестабилизовати регион. Зато сам уверен да прво треба да реформишемо наше процедуре за чланство јер оне више немају дугорочну сврху. Нису стратешке. Нису политичке, превише су бирократске и нема враћања на претходно стање, а то питање се мора размотрити“, рекао је Макрон за „Економист“.

Бугари тврде да се Србија наоружава да би кренула у рат! Више о томе прочитајте ОВДЕ!

Извор: nezavisne. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА