Најновије

СРБИЈА И ТАКОЗВАНО КОСОВО НЕЋЕ ДОЋИ ДО ДОГОВОРА СВЕ ДОК ТРАЈЕ ТРАМПОВ МАНДАТ: Амерички аналитичар Сервер потврдио!

„Мале су шансе да договор између Србије и такозваног Косова буде постигнут пре краја мандата председника САД Доналда Трампа 2021“, оценио је аналитичар Данијел Сервер.

Аналитичар Данијел Сервер (Фото: јутјуб)

Сервер је то рекао на округлом столу посвећеном такозваном Косову, новој влади, Европској унији, дијалогу са Србијом и будућности лажне државе, који је одржан на Универзитету “Џон Хопкинс”.

Он је додао да је лош сваки споразум који крши суверенитет и територијални интегритет окупиране српске покрајине.

– Добар је онај који омогућава велику децентрализацију и самоуправу на локалном нивоу за српску и албанску заједницу. За Србију је веома тешко да тражи од лажне државе оно што не жели да прихвати у Србији. На пример, загарантована заступљеност мањина на такозваном Косову нема еквивалент у Србији, а реципроцитет је једно од основних правила дипломатије – рекао је Сервер.

Представник Самоопредељења Хаки Абази рекао је да очекује да ће се нова лажна косовска влада суочити са низом изазова, укључујући и споразум са Београдом. Према његовим речима, САД и ЕУ све су отворенији ка идеји да се време за постизање договора не лимитира.

– Нема сумње да је дијалог потребан. Мислим да је председник Србије Александар Вучић схватио да постоји нова реалност на окупираном Косову. Они имају врло конструктивног партнера на косовској страни. Нећемо поново отварати питање граница. Али, уколико буде постојала тенденција за саботажом у том погледу,  мислим да ће реципроцитет бити наш одговор, решење које смо видели свуда у свету и не видим да Балкан буде изузетак – рекао је Абази.

Откривено порекло Аљбина Куртија! Више о томе ОВДЕ!

Извор: kosovo-online. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА