Најновије

ОРБАН: Европа је сигурна док је Ердоган на власти у Турској! Неће пустити избеглице у ЕУ

"Турска игра кључну улогу у заустављању милиона миграната на путу ка Мађарској и Европи, иако мађарска опозиција то не може или неће разумети", изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан.

Виктор Орбан (Фото: Јутјуб)

Сваки покушај уклањања турског председника Реџепа Тајипа Ердогана био би у интересу "миграцијских снага", рекао је Орбан након Ердоганове посете Будимпешти.

"Подривајући снагу, равнотежу, сигурност, поузданост и ред Турске, промиграцијске снаге желе да остваре свој сан о томе да милиони миграната преплаве Европу", рекао је Орбан додавши да је амерички финансијер Џорџ Сорос зацртао такав циљ јер тврди да је Европи потребан прилив од милион миграната годишње, преноси агенција МТИ.

"Све док је Ердоган на власти и Европа може да постигне договор са њим, он ће отворити капије Сирији, а не Европи. До тада смо на сигурном", рекао је Орбан.

Председник Реџеп Тајип Ердоган је током посете Будимпешти рекао да ће Турска морати да отвори врата ка Европи сиријским избеглицама уколико Брисел не пружи Анкари довољну подршку.

Прочитајте ОВДЕ зашто је суд у Њујорку осудио Доналда Трампа.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА