Најновије

НЕМА ВИШЕ ЧЕКАЊА, ОДЛУЧИЛИ СУ ДА ИХ СРАВНЕ СА ЗЕМЉОМ: Руси применили тешку авиобомбу КАБ-1500 (ВИДЕО)

На интернету се појавио видео-материјал на коме се види примена разорне авио-бомбе са ласерским навођењем КАБ-1500ПР. Бомбу је употребио фронтовски бомбардер Су-34 приликом удара на утврђене терористичке позиције у Сирији.

Руски авион (Фото: РИА)

У операцији разарања терористичке подземне инфраструктуре су учествовали фронтовски бомбардери Су-34. Они си том приликом употребили ваздухопловну бомбу високе пенетрације КАБ-1500.

Ласерски навођена бомба КАБ-1500ПР је намењена за уништење посебно утврђених и укопаних циљева. То су углавном тешко заштићени командни пунктови, подземна складишта муниције и бункери.

Бомба се на циљ наводи помоћу ласерског снопа. Она је у стању да „продре“ 20 метара у земљу или да пробије армирано-бетонску препреку дебљине три метра, и потом активира своју бојеву главу. Максимална висина лета, до које се примењује ова бомба износи 8000 метара. Максимално одступање од циља је свега четири метра, што је безначајно ако је позната њена разорна моћ.

Тешке ваздухопловне бомбе су се већ неколико пута примениле у Сирији, где су имале максималан учинак. У 2015. години исти авион је са бомбом КАБ-1500 у потпуности уништио позицију у којој се налазила већа група терориста. Целу операцију су покривали ловачки авиони Су-30СМ. Такође, и у априли 2017. године је истом бомбом уништена позиција са терористима у рејону града Идлиб, на северу Сирије.

Сазнајте ОВДЕ да ли ће американци успети да престигну руски “Посејодон” са својом “Орком”!

Извор: bog-rata.com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА