Најновије

ПРЕДСЕДНИЦА ХРВАТСКЕ НАСТАВЉА СА ПРОВОКАЦИЈАМА И СКАНДАЛИМА: Колинда одала почаст осуђеном ратном злочинцу Праљку

Председница Хрватске Колинда Грабар-Китаровић одала је почаст осуђеном ратном злочинцу Слободану Праљку, који се пре две године убио у хашком суду.

Председница Хрватске Колинда Грабар-Китаровић (Фото: Јутјуб)

Она је на друштвеним мрежама објавила фотографију Праљка, на којој се налазе и хрватска застава као и бели крст. Исту фотографију на Фејсбуку је објавио у петак и њен саветник Томислав Маџар.

Колинда није желела ни постхумно да одузме одликовања Слободану Праљку због чињенице да је осуђен за ратне злочине у хашком суду.

"Ти људи су добили одличја за одбрану од великосрпске агресије и ја та одликовања нећу да им одузмем", рекла је тада Колинда новинарима.

Међутим, она није присуствовала комеморацији. Новинари су је тада питали и зашто није била на комеморацији Праљку, а она је одговорила да се држава води разумом, а не емоцијама.

Праљак се убио у хашком суду 29. новембра 2017. године. Када је хашки судија прочитао да се Праљкова кривица потврђује, он је изјавио да није ратни злочинац и онда је у телевизијском преносу уживо попио отров. Праљак је осуђен у Хагу, а одговоран је за низ страшних злочина у БиХ.

Прочитајте ОВДЕ коме Американци шаљу моћно наоружање.

Извор: Index. hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА