Најновије

СЛОВЕНЦИ ПЕЦКАЈУ "СУСЕДЕ": Добро штитимо спољне границе ЕУ, нисмо као Хрватска!

У првих 10 месеци ове године словеначку границу илегално је прешло 14.066 људи, што је скоро 72 одсто више него у истом периоду прошле године, подаци су словеначке полиције.

Мигранти (Фото: Јутјуб)

Према тим подацима, највеће групе миграната долазе из Пакистана, Алжира и Авганистана.

Август је био месец са највише илегалних прелаза границе од масовног прилива миграната 2016. године, после чега је тај број почео да се смањује услед погоршања времена.

Како је наведено, порастао је и број миграната који су изразили жељу да остану у Словенији.

Око 4.440 људи изразило је намеру да затражи међународну заштиту у односу на 3.952 прошле године.

Статистика,међутим, показује да је за већину људи Словенија транзитна земља, с обзиром на то да већина поднесе званични захтев да напусти земљи пре него сто њихов случај и дође на дневни ред.

Од више од 4.400 миграната који су изразили жељу да затраже азил у Словенији то је урадило само 3.350, а велика већина предмета је суспендована јер су људи отишли, највероватнијеу друге земље чланице ЕУ.

Словеначки премијер Марјан Шарец изјавио је да полиција те земље добро штити спољне границе ЕУ.

"Да нису у стању то да раде, имали би смо мигранте на свим станицама, у свим градовима и свугде, као што се дешава у другим државама", рекао је Шарец.

Он је казао да је словеначка полиција пресрела око 14.000 илегалних миграната од којих је скоро 10.000 вратила у Хрватску, док је из Аустрије враћено 77 миграната који су из Словеније дошли у ту земљу.

"Да Хрватска штити добро своје границе као ми, имали би онолико илегалних миграната колико је Аустрија добила од нас. Али она не штити добро своје границе", рекао је Шарец.

Према његовим речима, влада је свесна шта полиција значи држави, појаснивши да влада има поверење у полицију, да је добро опремљена и да број припадника полиције расте.

Прочитајте ОВДЕ  ко се то у нашем комшилуку убрзано наоружава.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА