Најновије

ШОКАНТНО ОТКРИЋЕ! ХРВАТСКИ ФУДБАЛЕР У СПЕЦИЈАЛНОМ РАТУ ПРОТИВ БЕОГРАДА: Модрић финансирао хрватског шпијуна у Србији?

Дражен Летић, бивши припадник МУП, својој вези у Хрватској Николи Кајкићу дао је фалсификована документа која су коришћена за дискредитацију осијечког тужиоца да би овај био смењен и онемогућен да настави истраге против фудбалера Луке Модрића и Бранимира Главаша.

Лука Модрић (Фото: Јутјуб)

Према наводима извора, који се позива на детаље досијеа о Кајкићу и Летићу, које је БИА водила претходних година, Летић је фалсификовао потврде српског министарства одбране о војном ангажовању у јединицама ЈНА против хрватских снага током 1991. и 1992, заменика осијечког жупанијског државног тужиоца Мирослава Краљевића.

Кајкић је лажна документа која је добио од Летића о тужиоцу Краљевићу проследио хрватским десничарима, а завршила су код Бранимира Главаша, којем се у неколико наврата судило за ратне злочине над Србима у Хрватској, и то је искористио у Сабору да би дискредитовао Краљевића, који га је гонио за ратне злочине, и затражио његову смену.

Позивајући се на детаље досијеа БИА о Кајкићу и Летићу, наводи се да је Летић од Кајкића за то добио новац и да се из њихове комуникације може извући претпоставка да је финансијер ових активности био познати фудбалер Лука Модрић.

Модрић је такође имао личне мотиве да дискредитује тужиоца Краљевића, који је у том тренутку био поступајући тужилац у судском поступку против фудбалера, а за давање лажног исказа у поступку против браће Мамић, фудбалских менаџера који су посредовали у његовом трансферу.

БИА као посебно индикативно, како се преноси, наводи и прибављање доказног материјала о боравку заробљених припадника хрватских паравојних јединица, углавном са подручја Вуковара, у КПЗ у Сремској Митровици за време грађанског рата у бившој СФРЈ.

Та документација искоришћена је за тужбе против Србије Вишем суду у Београду, са захтевима за одштету, због наводног незаконитог држања у заробљеништву, поред осталог наводи се из досијеа БИА.

Прочитајте ОВДЕ зашто Хрватска безбедоносна агенција оптужује БИА.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА