Најновије

ТОЛИКО О НАШОЈ ВОЈНОЈ НЕУТРАЛНОСТИ! Србији је довољно само да помисли на сарадњу са Русијом, Пентагон одмах негодује

Извештај Пентагона о сарадњи нарастајућој сарадњи Србије и Русије доноси једну нову ноту у нашу земљу. Извештај о свим земљама региона осим што даје реалну слику из угла и интереса Пентагона и САД-а доноси и још нешто. Тај извештај треба, како коментаришу дежурни лобисти о којима смо већ писали, да донесе и промену у курсу размишљања западних дипломата.

Војска Србије (Фото: vs.rs)

Пише: мр Владимир Пребирачевић, директор Српско-Руског центра “Мајак”

Коментари иду дотле да се поставља питање да ли је Србија тј. њен председник Александар Вучић искрен у својим настојањима да се прикључи ЕУ а све у време тоталне промене курса унутар ЕУ о проширењу које је прокламовао француски председник Макрон који нема никакву дилему да у овом тренутку ЕУ треба да се реформише изнутра а сви остали што су у реду у чекаоници треба тамо још да проведу времена без и оквира када би се нешто променило.

Пентагон је у свом извештају навео и то да се од доласка председника Вучића мења курс према Русији и да Србија и Русија све више и садржајније сарађују на свим пољима а посебно за њих болно поље је војна сарадња. Иако се констатује да Србија има добру сарадњу у границама потписаних споразума са НАТО земљама издваја се све чешћа сарадња која се огледа у набавци опреме и војним вежбама са Русијом али и Белорусијом. Наводи да је сарадња са САД-ом и НАТО-ом и била боља пре 2012. године много говори и о данашњем стању алии о политици коју руководство земље водило тада.

Како кажу у извештају сарадња је била много боља а један од резултата добре сарадње је била изгледа прокламована независност Косова 2008. године уз свесрдну помоћ истог тог САД-а , Немачке и осталих НАТО чланица углавном, част изузетцима. Та сарадња се изгледа огледала у томе да је наша војска слабљена сваким даном и да се махом оружје које смо имали уништавало или продавало а да се ништа или скоро ништа није набављало. Тако се огледа тај моменат сарадње за који су и дан данас заинетресовани вероватно кроз формирање “војске Косова“ и све што раде константно је усмерено против интереса наше државе.

У анкетама које су им радиле маркетиншке куће имају резултате који су поражавајући за њих и то са дебелим разлогом додао бих. Око 80% Срба неће у НАТО и то виде као проблем а вероватно су и Руси кривци јер како кажу имају малигни утицај на Србију. Док је њихов утицај од 1991. године до данас зачињен са све осиромашеним уранијумом, хиљадама жртава, уништеном привредом, економијом и екосистемом сигурно не виде као малиган иако последице по здравље кажу да су били изузетно малигни. Они који говоре да осиромашени уранијум није опасан по здравље само раде свој плаћенички посао а томе служе и њихови напади на стручњаке ове земље који раде на научном доказивању тог проблема али и свакако злочина према свима који живе на овим просторима а који су били изложени том „лековитом“ утицају НАТО пакта те 1999.године.

Тај извештај нам додуше говори још нешто. Кад се гледа из српског угла онда се ту види нешто друго. Србија од 2012. године води самосталнију политику која је у интересу Србије а та политика почиње да се схвата тек од ове године изгледа и у Пентагону. Њима је очи и уши запарало то што је Србија обновила једним делом своје ваздухопловне снаге као и што је на путу да има најсавременију могућу против ваздушну одбрану бар на кратким дометима али и што су били сведоци војне вежбе у којој је показано да у Србију може брзо да се допреми и инсталира и С400 као најсавременије средство против ваздушне одбране на свету. Што стиже и „турски ток“ где ће земља бити енергетски независнија од досадашњег једног гасовода али и раст економије и заједништва Срба коју председник Вучић одлично промовише. На многим догађајима веома често су заједно и Александар Вучић и Милорад Додик као и остали представници Срба из региона што треба потенцирати што више.

Надамо се да ће и у будуће ову земљу водити људи који воде рачуна о интересима српске државе и српског народа а не о интересима оних који нам желе зло а који су то и својим неделима показали. Видели смо на примеру Курда како може да се промени точак среће кад су американци у питању тако да треба сачекати и на Косову да дигну сидро. Сарадњу са Русијом и осталим земљама Евроазијске уније треба продубљивати и проширивати као и са земљама Европске уније и другим змљама јер нам је свима у интересу сарадња а нама изузетно.

Која држава је кренула на Русију због територије, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА