Најновије

АМЕРИКА ЗАВРЋЕ УШИ ШИПТАРИМА И ФОРМИРА ВЛАДУ У ПРИШТИНИ! Курти и Мустафа су попили јак шамар из Вашингтона

Албанци у Приштини никако да се договоре, љубан Аљбина Куртија и Исе Мустафе кратко је трајала, владе још ни на видику нема, а како се сазнаје у читав посао мораће да се умеша Вашингтон.

Курти и Мустафа (Фото: Јутјуб/ Правда)

Вашингтон је преко свог амбасадора на Косову Филипа Коснета већ послао претећу поруку Куртију и Мустафи, да морају што пре да се договоре, али за сада од договора нема ништа.

- Сматрам да је јасно да су становници Косова 6. октобра гласали за промене, а ДСК и Самоопредељење посвећени су стварању коалиције која ће донети промене и напредак за све становнике Косова. Као и грађани Косова и ја са нестрпљењем чекам да се тај процес заврши како би нова влада могла да се формира и започне са радом. Не знам за колико дана ће се то десити, али мислим да сви који су укључени знају да је ово сјајна прилика и да ту прилику неће пропустити - рекао је Коснет пре пар дана и додао:

- Моја Влада очекује да ће се све странке на Косову, било у влади или опозицији, понашати на конструктиван начин тако што ће интересе народа поставити испред. Одговорићу на другачији начин. Све политичке странке наравно траже могућност да буду у новој влади, јер то раде странке. Надам се и очекујем да ће ПДК и ААК и све остале странке које се буду нашле у опозицији, понашати конструктивно, онако како то опозиционе странке у једној влади чине – тражећи начине и могућности да сарађују са владом. Разумем Ваше питање. Оно што мислим да је важно јесте то да у политичком спектру сви воде рачуне о интересу земље и грађана, а грађани су јасно рекли своју жељу 6. октобра.

Ипак, ни ове речи Куртију и Мустафи нису биле довољне, те су последњи преговори пропали.

- Вашингтон је изгубио стрпљење. Кренуће у велику офанзиву и притисак на Албанце, јер им је жеља да што пре формирају владу у Приштини и да отпочне дијалог са Београдом, како би на причу о статусу Косова што пре ставили тачку - каже извор из Приштине.

Према његовим речима није немогуће да се у Владу као министар (макар и не страначки) поново убаци Беџет Пацоли.

- Пацоли је близак са званичницима Стејт департмента те није искључено да преузме неку од улога у влади, без обзира на резултат његове странке - каже извор.

- Бићу веома кратак, јер када будемо имали договор онда ћемо говорити шире. Напредовали смо у преговорима, али још немамо договор. Има још ствари о којима се нисмо договорили, али има напретка у дискусијама које смо водили. Када будемо имали потпун договор онда ћемо представити ствари - казао је Курти након још једне пропале рунде.

Од овога ће се још више трести на Балкану! Створићемо летеће топовњаче! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА