Најновије

БАХАТА МАЈА ШОКИРAЛА СРБИЈУ: Председници Скупштине се није свидео луксузни хотел у Женеви, тражила да је пребаце у скупљи на обали језера!

Када путује, председница Скупштине Маја Гојковић то чини са стилом. Воли да одседне у хотелу са пет звездица, и то је сасвим у реду, када би то плаћала сама од своје немале плате. Међутим, проблем је што воли луксуз, али воли и да га платимо ми, порески обвезници.

Маја Гојковић (Фото: Јутјуб)

Председници Скупштине прошлог месеца платили чак два хотела у истом граду. Маја Гојковић боравила је прошлог месеца, од 17. до 19 новембра у Женеви, на састанку Припремног одбора Интерпарламентарне уније. Она је била и једина особа из српског парламента која је ишла на тај скуп. У њеној пратњи била је и једна особа из скупштинског (полицијског) обезбеђења.

Гојковић смо првобитно платили две ноћи у хотелу са четири звездице "Новотел" у Женеви, који се налази неколико минута хода од Женевског језера, и то нешто више од 1.000 швајцарских франака са свим таксама.

Међутим, њој се тај смештај из непознатог разлога није допао, па се пребацила у луксузни "Президент Вилсон", хотел са пет звездица који се налази на самом Женевском језеру, једном од најлепших у Европи, где два ноћења коштају 1.700 швајцарских франака. "Из непознатог разлога", јер Гојковић пет дана није одговорила на учестале позиве медија да објасни шта је било спорно у првом хотелу.

Пошто је хотел ниже категорије био већ букиран, а касно је отказан, порески обвезници Србије су платили и једно ноћење у њему, иако оно није искоришћено. Тако је њен смештај уместо око 1.000 швајцарских франака за две ноћи у хотелу ниже категорије, нешто више од 2.000 "швајцараца".

Ово је, између осталог писало у службеној ноти, у којој се наводи да је разлог промене хотела био "неадекватан смештај".

Како је смештај променила председница српског парламента, то је морала да учини и особа из обезбеђења, али у мање луксузној соби и за око 1.200 франака за две ноћи.

Иначе, трошкове ове замене хотелских соба платила је мисјија Србије при Уједињеним нацијама у Женеви, која је под ингеренцијом Министарства спољних послова Србије, а које је након тога тражило рефундацију трошкова од Скупштине Србије. Реч је о уобичајеној процедури.

Поводом ове "шетње" женевским хотелима медији су више пута безуспешно покушали да добију коментар од председнице Скупштине Маје Гојковић.

Иначе, председница Скупштине Србије Маја Гојковић иначе месечно зарађује укупно око 184.000 динара, од чега у српском парламенту прима 136.000 динара, док као председник УО Агенције за заштиту од јонизујућег зрачења и нуклеарну сигурност инкасира још 47.347 месечно.

Прочитајте ОВДЕ зашто Американци терају Куртија и Мустафу да формирају владу у Приштини.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА