Најновије

НЕШТО НАМ ГАДНО СПРЕМАЈУ?! АМЕРИ УЦЕЊУЈУ СРБИЈУ, ТРАЖЕ ДА ПРЕКИНЕМО ОПРЕМАЊЕ ВОЈСКЕ, а наоружавају Хрвате, Шиптаре, Милогорце, ...

САД прете Србији санкцијама због присуства руске војне опреме у нашој армији. Вашингтон и Пентагон су бесни због могућности да наша земља добије специфичне руске системе захваљући којима би Војска Србије постала прејака за све који би се дрзнули да крену на нашу отаџбину.

Српска војска (Фото: vs.rs)

Истовремено, САД брутално наоружавају наше комшије - Македонце, Хрвате, Милогорце, Бугаре, Албанце...

Вашингтон је наменио чак 700 милиона евра за помоћ и опремање македонске војске. Ово се односи на модернизацију лаке пешадије, укључујући и набавку оклопних транспортера. Планирана је, како се додаје, и набавка вишенаменских хеликоптера. 

Хрватска је добила оружја, опреме, школовање и обуку кадрова у вредности од најмање милијарду америчких долара. "Коцкастима" су Амери дали десетине возила ХММWВ, али и више стотина МРАП возила. Ту је и 16 јуришних хеликоптера ОХ-58Д Кајова Вариор, а ратној морнарици испоручена су подводна аутономна возила Ремус 100.

Не изостаје ни наоружавање "Милогораца". Од уласка у НАТО Црна Гора је већ склопила два велика уговора о куповини хеликоптера и оклопних возила од укупно 66 милиона евра. Реч је о најмање 67 оклопњака, наследницима популарних хамера, а стигли су и нови борбени хеликоптери.

Најзначајнији је, свакако, програм наоружавања Бугарске! Комшије су већ добиле значјане количине свих врста оружја и оруђа, а ускоро ће им стићи и осам борбених авиона Ф 16 Блок 70 Фајтинг Фалкон за шта ће Софија искеширати чак 1,256 милијарди долара.

НАТО и САД одавнмо наоружавају и Албанију! Последња акција у режији САД и НАТО је набавка хеликоптера "блек хок" за Албанску војску. Кад је реч о Албанцима, никако се не смеју изгубити из вида и америчке донације за Шипрате на Косову. 

Пре извесног времена пукла је велика афера када је откривен брод са контејнером пуним најновијег наоружања за потребе опремања такозване косовске војске.

Ипак, Војска Србије је и даље довољно моћна да одбије сваку агресију на нашу земљу, а са новим оружјем и системима које уводимо у употребу, свавка идеја о преобликовању Балкана на штету Србије унапред је осуђена на пропаст!

Војска Србије представила ПВО систем МТУ-4М који је опремљен ЛПРС „Стрела-2М“ и „Игла“! Више о овоме прочитајте ОВДЕ.

Извор: Информер

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА