Најновије

ОБРАДОВИЋ: Ми ослобађамо државне институције од окупације!

Бошко Обрадовић признао је јуче да "можда јесте погрешио" када је заставом Србије лупао о врата Републичке скупштине. У обраћању медијима које је организовао у скупштинском холу парламента лидер Двери и један од лидера Савеза за Србију покушао је да оправда дивљање и скрнављење српске заставе изјавом да је све то урадио с правим циљем.

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

Наиме, на питање  да ли види нешта спорно у томе што је заставом лупао на врата Скупштине, исте оне у којој је јуче држао конференцију за медије, Обрадовић се невешто правдао.

- Ми ослобађамо државне институције од окупације, и то је наша демократска и грађанска обавеза, наше демократско право. Када имате недемократски режим, имате право да се свим демократским мирним методама борите против такве власти. Да ли у свему томе и грешим, вероватно. Вероватно ја сам највише грешим у томе и можда је могуће то боље урадити, али наш циљ је исправан - рекао је Обрадовић.

С друге стране, лидер Странке слободе и правде и оснивач Савеза за Србију Драган Ђилас оценио је да је ударање државном заставом у стакло прозора скупштинске зграде, чиме је руководио Обрадовић, било погрешно.

- Кажимо јасно и гласно да се ударање државном заставом о стакло не може назвати куцањем на било која врата. И да смо погрешили - поручио је Ђилас.

Додао је и да је идеја организатора протеста била "куцање на врата" Скупштине Србије, а "не било какав упад".

Балша Божовић, посланик Демократске странке, јавно се извинио због Обрадовићеве акције пред парламентом у суботу увече током протеста присталица СЗС. Истовремено, Божовић је изразио жаљење и чуђење јер руководство ДС то није одмах учинило, чиме је "направило очигледан превид".

- Овакви "перформанси насиља" помажу председнику Александру Вучићу. Ми немамо права да ћутимо ни пред грађанима ни пред нашим чланством, зато не сме да испадне да ћутањем подржавамо оно против чега се наша странка увек борила - навео је Божовић.

Од овога ће се још више трести на Балкану! Створићемо летеће топовњаче! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА