Најновије

АТЕНТАТ ЈЕ ПОРУКА ЗА СВЕ СРБЕ У ЦГ! Он је ноћна мора Миловог режима, а пуцњевима желе да застраше грађане! (ФОТО)

Рањавање Миодрага Даке Давидовића има везе са увођењем закона о слободи вероисповести и великим црквеним сабором у Никшићу, тиме хоће да заплаше Србе, оцењују саговорници.

Андрија Мандић (Фото: Јутјуб)

Покушај убиства црногорског бизнисмена Миодрага Даке Давидовића (62), који се десио у уторак увече у хотелу „Краун плаза“ у Београду, лоша је порука целом српском народу у Црној Гори, оцењује Андрија Мандић, лидер опозиционог Демократског фронта. Давидовић, иначе велики дародавац српске цркве у Црној Гори, те кобне вечери био је у друштву владике будимљанско-никшићког Јоаникија.

Тај атентат је злослутна порука и не долази случајно у тренутку када је у скупштинску процедуру стављен закон против Српске православне цркве (СПЦ), који носи лажно име „закон о слободи вероисповести“.

Бизнисмен Миодраг Дака Давидовић (Фото: Јутјуб)

Имамо на једној страни државни терор који се врши над читавим српским народом у Црној Гори и у СПЦ, а на другој страни ове конкретне акције и злочин - каже Мандић.

На тај начин, додаје он, покушава се застрашивање грађана Црне Горе да дођу на најављени црквени сабор.

Владика Јоаникије (Фото:Јутјуб)

- То је све наставак логике злочинаца који хоће да застраше грађане пред велики црквени сабор 21. децембра у Никшићу. Сигуран сам да се грађани неће уплашити и да ће већина стати снажно у одбрану своје цркве и народа - поручује Мандић.

Лидер Праве Црне Горе Марко Милачић сматра да испаљени метак није само порука за Давидовића.

- Чињеница да се покушај убиства бизнисмена, ктитора и отвореног противника режима Мила Ђукановића догодио док је он био у друштву епископа будимљанско-никшићког владике Јоаникија указује да је реч о поруци која се не тиче само Давидовића већ и владике, а тиме и СПЦ у Црној Гори. Пуцањ у групу у којој се налази и владика Јоаникије легитимно отвара сумњу у то и да је он био мета овог кривичног дела - каже Милачић. 

Давидовић је рањен у шаку док је био у друштву владике будимљанско-никшићког Јоаникија. Док београдски медији наводе да је пуцањ био на улазу у хотел, црногорски сајт in4s.net сазнаје да су они седели у једној од сала на првом спрату хотела.

- Давидовић је налакћен рукама на сто нешто објашњавао владици кад се чуо туп ударац кроз стакло и опиљак од столице је владику погодио изнад ока. „На под“, викнуо је човек из обезбеђења, „гађају нас снајпером“, додао је, бацајући се и сам према владици Јоаникију и Давидовићу - пише портал и додаје да је снагу пројектила ослабило дебело двослојно стакло конструкције хотела и наслон столице, као и да је метак професионалца вероватно стигао са околних зграда.

Убрзо после покушаја убиства, на Новом Београду је пронађен запаљен аутомобил у којем је био и снајпер. Истрага је у току.

Давидовић: Чекам операцију

После рањавања Давидовићу је пружена медицинска нега и он није животно угрожен. Бизнисмен је јуче поручио да се захваљује на свој подршци: - Хвала бескрајно, јако сам срећан због бриге. Чекам операцију.

Ко је Давидовић

- Родом из Никшића, а последњих година је често у Београду

- Власник компаније „Нексан“, која се бави производњом вина и алкохолних пића, али и високоградњом

- Купио будвански хотел „Адмирал“

- Управљао никшићком железаром

- Планирао да се повуче из што више послова које је започео у Црној Гори

- Имао бензинску пумпу у Никшићу, коју је продао

- Најављивао је улазак у политику и излазак на изборе

- Велики доброчинитељ СПЦ, финансирао градњу Храма Светог Саве на Голији код Никшића

- Пре седам година одликовао га патријарх Иринеј Орденом Светог Саве првог степена

Анализа криминолога Златка Николића: Убице могу да се врате, за ликвидацију узимају и до 100.000 €

Особе које су пуцале у Давидовића имале су намеру да га ликвидирају, али су промашиле, што отвара могућност да се врате, каже за Курир криминолог Златко Николић. - Овде није реч о намерној омашци, нити су желели само да га заплаше, већ су хтели да га ликвидирају.

Криминолог Златко Николић (Фото: Јутјуб)

Сигурно је да су знали да он није мали играч, па су зато с дистанце ово урадили и нису се превише приближавали мети. Постоји могућност да убиство покушају опет, и то кад нађу неку бољу прилику - објашњава Николић. Он подсећа на то да пушка није изгорела. 

Наравно, хтели су да униште трагове ДНК, али је пушка остала у ауту, тако да ће полиција имати трагове - каже Николић. Он додаје да се на црном тржишту цене услуга плаћених убица крећу у великом распону и да то зависи од битности мете, па у зависности од тога износе од 20.000 до 100.000 евра.

Вучић је марионета, ко заиста контролише Србију, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА