Најновије

КИНА ПОКРЕЋЕ МАСОВНУ ПРОИЗВОДЊУ ЛЕТЕЛИЦА ЗА СПЕЦИЈАЛНЕ МИСИЈЕ! Антиподморнички авиони, летелице за рано упозоравање, за психолошки рат,...

Кина масовно производи авионе специјалне мисије, укључујући авионе против подморницa, летелице за рано упозоравање, надзорне летелице и авионе за електронско ратовање, жанр ратних авиона за које су стручњаци рекли да ће помоћи у стварању целовитог информационог система који омогућава кинеској војсци да препозна непријатељско кретање и чак и саботажа непријатељске комуникације.

Авион (Фото: pixabay. com)

“Shaanxi Aircraft Industry Corporation” (САИК) под државном корпорацијом за ваздухопловну индустрију у Кини (АВИК) производи летелице за специјалну мисију са својом пулсном монтажном линијом, известила је у суботу Кинеска централна телевизија (ЦЦТВ).

Напредна монтажна линија недавно је изграђена, има величину дужу од два фудбалска игралишта и има спојене дигиталне, информационо оријентисане и обавештајне концепте, рекао је ЦЦТВ напомињући да је у поређењу са традиционалним монтажним радионицама на САИК, нова пулсна монтажна линија 30 проценатa ефикаснијa у производњи летелица и захтева мање радне снаге.

Линија за монтажу импулса на САИК има пет станица, од којих је свака додељена задацима састављања одређених компоненти у свом авиону, рекао је Пенг Феи, главни инжењер САИК-a, за ЦЦТВ.

Компоненте ће ући на прву станицу, зауставити се на свакој станици и изаћи са станице пет као потпуно састављени авион спреман за испоруку, рекао је Пенг, напомињући да ће следећа летелица ући у линију, као што је претходна отишла на наредну станицу, што омогућава врло ефикасну производњу.

Успостављање линије за подешавање импулса показатељ је да су специјалне мисије Кине ушле у фазу масовне производње, изјавио је у недељу за Глобал Тајмс војни експерт који је тражио да не буде именован.

"Линија за монтажу импулса је исплатива само када производи одређену врсту авиона у великом броју, јер је изградња такве линије скупа", рекао је стручњак. На пример, чак 10 потпуно састављених ваздухоплова специјалне мисије, укључујући летелице раног упозорења КЈ-500 и друге летелице за надзор, могу се видети паркиране на отвореном у САИК-у на једном снимку службеног извештаја ЦЦТВ-а. Очекује се да ће обавити пробне летове и бити испоручени војсци.

Већина кинеских летелица специјалне мисије дизајнирана је на основу транспортног авиона И-8 због велике способности и корисне носивости, известио је ЦЦТВ.

Кина је први пут показала своју флоту авиона специјалне мисије на војној паради 1. октобра. Флота је обухватала противподморнички авион И-8, авионе за рано упозоравање КЈ-500, ваздухопловни надзорни авион И-9, летелице за психолошки рат И-9, летелице комуникационих противмера И-9, летелице електронске противмере И-8 и команду И-8 и авион за комуникације, према магазину Вепон (Weapon, енг. Наоружање)

Огромна флота ових ратних авиона ескалираће у потпуни информациони систем у модерном ратовању заснованом на подацима и даће кинеској војсци предност схватајући сваки детаљ на бојном пољу и ометајући непријатељску комуникацију, рекао је стручњак.

Како је Сиријска војска зауставила амерички војни конвој, снимак погледајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА