Најновије

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ ОРГАНИЗУЈЕ ВЕЧЕРУ ПОМИРЕЊА: Биће позване све странке у Црној Гори!

Митрополит црногорско-приморски Српске православне цркве Амфилохије изјавио је да има намеру да око Божића позове на, како је казао, "братску вечеру помирења", представнике свих политичких партија у Црној Гори, било да су Албанци, Црногорци, муслимани, католици.

Митрополит Амфилохије (Фото: Јутјуб)

- Да на том помирењу и братској љубави градимо будућност, и своју, и своје деце и Црне Горе, а не на мржњи, на деобама и свађама, крвопролићима и ономе што је грађено нарочито од 1941. године - поручио је митрополит, а пренеле подгоричке "Вијести".

Он се из манастира Острог обратио црногорским властима, да, како је навео, схвате "да ничија није до зоре горела, и да је свака власт од данас до сутра, као и наши животи".

- Према томе, ја их позивам да се они сами врате оном изворном црногорству, изворној Црној Гори, и да се ослободе од наслеђа братоубилачког и богоубилачког, јер све што је грађено овде (манастир Острог), грађено је на љубави према Богу и љубави према ближњима. То је сведочанство ове светиње - закључио је Амфилохије.

Митрополит је такође данас најавио да ће на црквено-народном сабору који је планиран за 21. децембар у Никшићу, бити донете мошти Светог Василија Острошког.

Вулин жестоко критиковао хистерију у БиХ због Хандкеа! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА