Најновије

РУСИ НИСУ МОГЛИ ОВО ДА НЕ ПРИМЕТЕ! Па исмејали НАТО: Ваше вежбе по Европи немају везе са...

Војне вежбе НАТО-а у Источној Европи „Бранилац Европе“ планиране за 2020. годину нису усмерене на јачање безбедности и Русија их не одобрава, изјавио је заменик министра спољних послова Русије Александар Грушко.

НАТО војска (Фото: eur.army.mil)

„Наравно да не одобравамо те вежбе. Оне су копија Хладног рата. Смисао тих вежби нам је апсолутно јасан: главни елемент биће испорука појачања америчких снага на европски континент како би се ’супротставили непријатељу‘. То нема никакве везе са реалном безбедносном ситуацијом у Европи“, рекао је Грушко новинарима.

„То је расипање ресурса, стварање додатних линија раздора, погоршавање ситуације у области војне безбедности не само у Европи, већ и у оним регионима у којима уопште није постојала војна димензија у области безбедности“, објаснио је он.

Заменик министра напоменуо је да се земље НАТО-а суочавају са прилагођавањем Алијансе новим изазовима и претњама, али се „ни на који начин не прилагођавају и стално се враћају на оно због чега је она створена 1949. године“.

„Једном је (бивши) генерални секретар НАТО-а Андерс Фог Расмусен изјавио да свој задатак види у учењу старог пса новим триковима. Некако ти нови трикови до сада нису били успешни“, закључио је Грушко.

Војне вежбе НАТО-а „Бранилац Европе 2020“ планиране су за април и мај следеће године. Американци намеравају да учествују у бројним локалним вежбама, укључујући у балтичким државама и Грузији. Током маневара, Сједињене Америчке Државе планирају да у Европу пребаце 20.000 својих војника и официра, што ће бити највеће премештање америчких трупа у Европу због војне обуке у последњих 25 година.

Либијски командант наредио својим снагама да потопите турске бродове! Више о томе прочитајте ОВДЕ!

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА