Најновије

СВЕТСКИ МЕДИЈИ ПРЕНЕЛИ КАО УДАРНУ ВЕСТ! Узбуна у Немачкој амбасади, Русија направила радикалан потез: Дат рок од 7 дана!

Русија је на основу реципроцитета донела одлуку о протеривању двојице сарадника немачке амбасаде, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Русије.

Путин (Фото: kremlin.ru)

Двоје запослених немачке амбасаде у Русији проглашено је персонама нон грата, те морају напустити земљу у року од седам дана.

Такође су немачког амбасадора Геза Андреаса фон Геира позвали у Министарство спољних послова како би се изразио протест у вези са "неутемељеном одлуком немачке владе од 4. децембра 2019. године о проглашењу двоје запослених у руској амбасади у Берлину персонама нон грата", преносе РИА Новости.

У овом погледу, Москва је вођена принципима реципроцитета, прецизира се у саопштењу.

Убиство у Берлину

Четрдесетогодишњи грузијски држављанин убијен је у августу у берлинском округу Моабит. Неколико дана касније осумњичени је притворен. Тужилаштво је саопштило да је реч о 49-годишњем Русу код кога је пронађено оружје за убиство.

Како је навео магазин "Шпигел", верује се да је реч о нарученом убиству и да су као наручиоци могли да делују представници криминалног света или обавештајне службе стране државе.

Касније је такође "Шпигел" објавио материјал у којем се наводи да би осумњичени могао бити "агент руских специјалних служби". Аутори чланка донели су такав закључак на основу тога што његово име, које се налази у документима за добијање визе, наводно недостаје у руским банкама података, а да број пасоша наводно указује на Министарство унутрашњих послова, које је „већ издало документе војним обавештајцима ГРУ-а“.

Портпарол немачке владе Штефан Зајберт је рекао да су се власти "упознале са медијским извештајима".

Дипломатски скандал

Портпарол Кремља, Дмитриј Песков више пута је негирао везу између убиства и "званичне Русије". Назвао је наводе "потпуно неутемељеним", констатујући да немају никакве везе са руским властима.

Прошле недеље је немачко министарство спољних послова прогласило персонама нон грата двојицу запослених у руској амбасади у Берлину.

Министарство спољних послова Русије назвало је неприхватљивим политизовани приступ у истрази убиства, те приметило да је Русија приморана да одговори.

Запалио се руски разарач. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА