Најновије

Механизам меке окупације: Како се одупрети америчком мрежном нападу (ФОТО)

"Механизам меке окупације" била је тема трибине одржане у Градској библиотеци у Панчеву у организацији удружења "Las Gantes Las Hentes".

Стојичевић и Маринковић (Фото: Миливој Васиљевић)

На трибини су говорили аутор књиге “Мрежни рат против Срба” Слободан Стојичевић и уредник портала “Правда” Игор Маринковић.

Стојичевић је говорио о америчком развоју мрежног ратовања против других народа, систему по коме оно функционише и механизмима који се користе. Анализирајући поруке које се становништву Србије свакодневно пласирају путем медија у западним рукама и друштвених мрежа указао је да су оне усмерене на ширење дефетизма и мотивисањем младих да напусте Србију.

Он се посебно бавио мрежним ратом у економији и последицама тог рата који је фактички довео Србију у зависност од компанија из САД и ЕУ. Као један од америчких циљава Стојичевић наводи и спречавање Србије да оствари јачу економску сарадњу са Русијом и извоз у ту земљу.

Он је рекао да се и сукоби у СПЦ могу довести у везу са мрежним нападом САД што је детаљно описао у свој књизи.

Уредник “Правде” Игор Маринковић говорио је о употреби интернета у мрежном рату против Срба. Он је описао методе којим САД цензуришу интернет, користећи највеће претраживаче, видео платформе, и друштвене мреже, присиљавајући медије да не извештавају о одређеним темама или не дају простор одређеним мишљењима  

Као позитиван пример отпора таквом нападу, Маринковић наводи руске законе страним агентима и забрани ЛГБТ пропаганде чиме је руски информативни простор заштићен од покушаја инсталирања западног система вредности.

Књигу “Мрежни рат против Срба” можете наручити на линку ОВДЕ или на телефон 063 102 28 55 (достава је бесплатна). Kњига се може набавити и у књижарама Делфи. За људе из иностранства који желе да прочитају књигу могу је купити у електронском формату путем сајта Новинарница на линку ОВДЕ.

У Србији је доступна и књига “Мрежни ратови” руских геополитичара Александра Дугина и Леонида Савина коју можете наручити ОВДЕ.

Извор: Правда/Фото Миливој Васиљевић 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Интервју са Слободаном Стојичевићем.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА