Најновије

ВУЧЕВИЋ: Афера "Јовањица" угрожава највише институције државе, истина мора да се утврди (ВИДЕО)

Кривична пријава коју је поднео против председника Србије Александра Вучића и његово брата Андреја, због оптужби опозиције да су умешани у криминалну аферу"Јовањица", је "питање стабилизације или дестабилизације државе", јер је тим оптужбама "узнемирена читава јавност Србије, и озбиљно су уздрмане највише институције државе", изјавио је Милош Вучевић, потпредседник Српске напредне странке и градоначелник Новог Сада, за Радио-телевизију Војводине.

Вучевић (Фото: Јутјуб)

"Ово је питање стабилизације или дестабилизације државе, ја немам другу институцију којој би се обратио", рекао је Вучевић у "Правом углу" РТВ-а , објашњавајући зашто се обратио Републичком јавном тужилаштву, као "кровној институцији", а не Тужилаштву за организовани криминал или неком другом органу.

Вучевић је поновио своје тврдње да не сумња да су оптужбе на рачун председника и његовог брата лажне, али каже да се одлучио на кривичну пријаву "да попуни празнину", пошто ни 20 дана након избијања афере и изношења тешких квалификација на рачун председника и његовог брата, нико није нашао за сходно да то учини, а овакво стање је, каже, "неодрживо, за друштво и државу" и да овако нешто нема ни у латино-америчким државама.

Вучевић каже да је пријаву поднео на личну иницијативу, а не на молбу председника Вучића и одбија квалификације да је то политички маневар да би се предупредило правосуђе, које је покренуло истрагу против осморо лица у случају "Јовањица".

Циљ његове пријаве је, каже Вучевић, да се утврди истина да ли је власник пољопривредног добра "Јовањица", на којој је откривен велики засад марихуане, приликом хапшења звао Андреја Вучића и да ли је председник Вучић на било који начин интервенисао.

"Да нема ове пријаве све би свело на то: "ми смо њих сто пута оптужили, а нико није реаговао". Преко овога не може да се пређе", рекао је Вучевић за РТВ.

Природно је, каже, да тужилац саслуша председника Вучића и његовог брата, да неко пита Андреја Вучића: "Да ли сте се чули са власником Јовањице пре 20 дана, пре два месеца, да ли сте се чули икада?"

Претпоставља да ће се и председник Вучић одазвати на позив Тужилаштва, ако буде позван.

На јавне оптужбе да је "поднео лажну пријаву", Вучевић одговара да то говоре они који нису прочитали пријаву, ( "три дана је тумаче, а нису је видели"), и додаје: "Ако сам лажно оптужио Александра и Андреја Вучића онда треба они да ме туже, а не судије да ме упозоравају, пре но што сам поднео пријаву."

Србија је једина земља која је после 100 година у Европу вратила деспотски режим! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: РТВ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА