Најновије

БЕЗБЕДНОСНЕ СНАГЕ, ПОЛИЦИЈА, ОБАВЕШТАЈЦИ И ПОДРШКА ИЗ ВАЗДУХА: Заједничком акцијом откривено је и уништено 5 склоништа џихадиста (ФОТО)

Ирачке безбедносне снаге објавиле су у четвртак да су њихове трупе током антитерористичке акције уништиле пет база Исламске Државе.

Ирачка војска (Фото: Јутјуб)

„Заједничка снага 5. дивизије савезне полиције, коју су представљале 15., 18. и 19. бригада, у сарадњи са обавештајним одељењем, аутоматским пешадијским пуком и беспилотним летелицама, покренуле су безбедносну акцију за претрагу и очистите Вади ал-Коур, од насеља Сатех до насеља Тел Кадијах Ал-Факира, Ал-Салаб и Ал-Лсан и насеља јужно од округа Ал Рашад, у покрајни Киркук, "рекли су у изјави на фејсбуку.

У саопштењу се додаје: „Операција је резултирала открићем 5 терористичких скровишта, 6 експлозивних направа и 2 уређаја за даљинско детонацију, као и мотоцикала. Гнезда и експлозивне направе уништио је одред за руковање експлозивима “, додали су.

Ирачке снаге настављају да траже и истражују остатке ИД-а широм земље, док раде на томе да се осигура да се организација и њени елементи не појаве поново док се Народне мобилизацијске снаге стационирају на граници са Сиријом како би се бориле против инфилтрацијских напора терористичких организација.

Снимак како је сиријска војска зауставила амерички конвој можете погледати ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА