Најновије

МЕЂУСОБНИ СУКОБИ ЏИХАДИСТА У ИДЛИБУ! Пршти рат између Хаџата Тахрира ал-Шама и Хораса ал-Дина! Кољу се терористичке звери!

Припадници терористичких група Хаџата Тахрира ал-Шама и Хораса ал-Дина жестоко су се сукобили у сиријској провинцији Идлиб.

Припадници Хораса ал-Дина (Фото: Јутјуб)

Како преносе локални медији, тензије између две групе џихадиста, које се заједнички боре против Сиријске арапске армије (САА) трају већ годинама, а све је кулминирало пре два дана.

Припадници Хаџата Тахрира ал-Шама ухапсили су неколико милитаната Хораса ал-Дина у близини града Батабо у северном делу Идлиба.

Уследио је одговор припадника Хораса ал-Дина, који је отео неколико чланова Хаџата Тахрира ал-Шама у граду Мухамбал на југозападу Идлиба.

Припадници Хаџата Тахрира ал-Шама су током дана упали у седиште Хораса ал-Дина где је дошло до жестоког сукоба две терористичке групе.

Према последњим извештајима, на обе стране има погинулих и рањених. Припадници Хаџата Тахрира ал-Шама су се повукли после пуцњаве.

У септембру прошле године дошло је до жестоког сукоба између две групе џихадиста, али је почетком 2019. постигнут споразум о ненападању.

Припадници Хаџата Тахрира ал-Шама и Хораса ал-Дина се заједнички боре против САА, а деле исту идеологију и припадност ал-Каиди.

Прочитајте ОВДЕ каква је ситуација на фронту у Алепу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА