Најновије

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ: Једино што још није опљачкано у Црној Гори је Црква Христова! Милови безбожници хоће и то да униште

Aрхиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Амфилохије служио је јутрос са свештенством Свету службу Божију у цркви Светог Андреја Првозваног у Кутима – Зеленика поводом славе овога храма.

Aрхиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Амфилохије (Фото: Јутјуб)

У литургијској проповеди након читања Јеванђеља Владика је рекао да је Свети апостол Андреј, као и апостол Павле, проповедао Господа и по Азији и по Палестини.

Казао је да се, као и са првим ученицима, тако са Црквом Христовом догађа кроз векове, до наших времена.

“Ево видите и данас, овде код нас они безбожници који су дошли после Другога светског рата, настављају своје дело и данас, гоне Цркву Христову. Хтели би да јој пресуде, па доносе неке своје лажне законе, безбожне законе, чак и горе законе од оних које су донели стаљинисти и титоисти, који су убијали и Бога као небеског Оца, а и своје родитеље. Богоубице су постајали братоубице – то увек бива правило“, казао је он.

Владика Амфилохије је рекао да једино што још није опљачкано у Црној Гори јесте Црква Христова.

“Она је васкрсла, иако су рачунали да је уништена 1945. године. Једнога од тих бивших комуниста су питали: Што ви нiсте четрдесет и пете стварали своју цркву, ову што сад хоћете да стварате? А он им је одговорио: Ми смо рачунали да Цркве више никада неће бити“, рекао је Владика Амфилохије.

Подсетио је да је тада, на крају Другог светског рата на правди Бога убијен Митрополит црногорски Јоаникије са преко 120 најбољих свештеника.

“Да не говоримо колико је народа тада побијено и прогнано и колико је народа одбијено од Цркве Божје и остало некрштено“, подсјетио је Владика.

Нагласио је да данашњи безбожнице мисле да је власт нешто вечно.

“Заборављају да ничија није до зоре горела, као што је то народ добро рекао. Свака власт је привремена, а само је Божја власт свевремена“, поручио је Митрополит Амфилохије.

Прочитајте ОВДЕ шта је црногорским властима поручио Душко Кнежевић.

Извор: Ин4с

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА