Најновије

ПОКРЕНУТ КОНАЧНИ НАПАД! Град ће бити под опсадом, зидине ће да се руше! У чијим рукама ће бити престоница?

Маршал Источне Либије Калифа Хафтар најавио је почетак коначног напада Либијске националне армије како би стекао контролу над Триполијем који држи "Национална влада"

Либијска војска (Фото: Јутјуб)

"Прошао је нулти сат, за све војне јединице ... Сат који су се наши људи у Триполију радовали", рекао је Хафтар у службеном саопштењу.

Прошле недеље, министар спољних послова Националне владе изјавио је да је обарање авиона који је припадао снагама Калифа Хафтара доказао да његова војска неће моћи да заузме престоницу Либије. Изјава је уследила након што је команда Национане владе твитовала о томе да је авион МиГ-23 из Хафтарове војске оборен у близини војног кампа Јармоук, јужно од Триполија.

У априлу је Хафтар наредио својим трупама да марширају на главни град како би уклонили, за шта је тврдио да су терористи. У борби наводно су убијени цивили и расељено је преко 100.000 људи.

Након што је Муамер Гадафи свргнут и убијен 2011. године, Либија је престала да функционише као јединствена држава. Две ривалске владе - међународно призната Национална влада и Либијска национална армија - поделиле су земљу на два дела.

Кина покреће масовну производњу летелица за специјалну мисију, више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА