Најновије

САМО ЈЕДНОГ ОСТАВИЛИ ЖИВОГ: Исламисти почели да убијају отете хуманитарце!

Наоружана група која је пре пет месеци отела хуманитарне раднике на североистоку Нигерије тврди да је убила четири таоца, саопштила је данас међународна хуманитарна организација "Акција против глади".

Џихадисти (Фото: Јутјуб)

Шесторо људи отето је у јулу недалеко од града Дамасака, у нигеријској држави Борно, где су активни исламистички побуњеници, пренео је Ројтерс.

Британска агенција подсећа да је Исламска држава провинције западне Африке (ISWAP), која се одвојила од милитантне групе Боко Харам, постала доминантна исламистичка група у региону, не наводећи, међутим, ко стоји иза отмице и убиства талаца.

Боко Харам је, иначе, пре 10 година покренула исламистичку побуну у региону, током које је око 30.000 људи изгубило живот, док је два милиона морало да напусти своје домове.

Организација "Акција против глади" саопштила је да је отето троје њених запослених и троје запослених у нигеријском Министарству здравља. Та хуманитарна организација је у септембру саопштила да је убијен један од отетих, док је данас навела да је убијено још четворо од преосталих петоро талаца.

- "Акција против глади" најоштрије осуђује последња убиства и изражава дубоко жаљење што њени позиви за ослобађање талаца нису уродили плодом - наводи се у саопштењу.

"Акција против глади" уједно је позвала на "тренутно ослобађање" последњег преосталог таоца, запосленог те хуманитарне организације.

Дечак поносно носио качкет са Трамповим геслом, афроамерички вршњаци га сурово претукли! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА