Најновије

Дачић одговорио на оптужбе из Приштине: Хоћу у Хаг као сведок против ОВК

Шеф српске дипломатије и лидер СПС-а Ивица Дачић изјавио је да Пацолијев саветник Јетљир Зиберај гнусно лаже о некаквим документима социјалиста о прогону Албанаца.

Дачић (Фото: Јутјуб)

- Без обзира на све, спреман сам да одем у Специјални суд за злочине ОВК, имам тоне материјала који најбоље говоре о томе ко је кога протерао са КиМ - рекао је Дачић за Новости поводом тврдњи Зибераја да поседује записник са седнице ИО СПС из фебруара 1999. који наводно садржи намеру да се "прикрије масакр и масовно протеривања Албанаца и да би то требало да послиужи као основ за позивање Дачића у Специјални суд".

Дачић истиче да му је довољно да само погледа у своје извештаје са седница Савета безбедности УН и да не иде у друге архиве.

- Колико је Косово држава, толико је веродостојан и тај извештај СПС о којем халуцинира Зиберај. Али није халуцинација, на жалост, него реално стање да више од 200.00 протераних Срба са Косова и Мертохије две деценије не може да се врати кући - реако је Дачић.

Истиче да је спреман да иде у Специјални суд, али као сведок против Зиберајевих шефова из врха приштинских власти, који су предводили терористичку, тзв. Ослободилачку војску Косова.

Како је Шешељ урнисао Чеду Јовановића прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА