Најновије

ПЕНЗИОНИСАНИ АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ ОДЛУЧИО ДА ОТКРИЈЕ СВЕТУ: САД поседују напредну свемирску технологију која подсећа на ванземаљску (ВИДЕО)

Пензионисани генерал-потпуковник америчких ратних снага Стивен Кваст представио је која би потенцијална будућа свемирска технологија била и зашто САД не би требале да заостају за тим.

Пензионисани генерал-потпуковник америчких ратних снага Стивен Кваст (Фото: Јутјуб)

Стивен Л. Кваст је пензионисани генерал Ратног ваздухопловства и бивши командант Команде ваздухопловног образовања и обуке у заједничкој бази Сан Антонио-Рандолф. Дипломирао је на Војној академији Сједињених Држава са астронаутичким инжењерингом, магистрирао је из јавне политике у “Harvard’s Kennedy School of Government”. Он је бивши председник ваздухопловног универзитета у Монтгомерију у Алабами и бивши пилот борбених снага са богатим борбеним и командним искуством. Аутор је студије „Брзи простор: Искоришћење ултра-ниског приступа простору за изазове 21. века.“

Кваст је недавно радио као командант ваздухопловне команде за образовање и обуку (АЕТЦ) у заједничкој бази Сан Антонио (ЈБСА), али је повучен у августу. Наводно је одбијен за напредовање и прерано му је одузето дужност јер је обично говорио о свемирским проблемима, упркос наводном наметању на ту тему.

У предавању Кваста описао је свемирске иновације, тврдећи да ће променити све, укључујући енергију, производњу, технологију и транспорт, истовремено мењајући светску снагу.

Ако САД није водећи у свемиру, тада ће на тржишту које укључују енергију, транспорт, производњу и ИТ доминирати они који воде нову „свемирску трку“.

Кваст је рекао да кад год се формирају нова тржишта мора постојати сила која га штити и чува, а самим тим и настаје потреба за свемирским снагама.

„Моћ свемира ће заувек променити светску снагу. Као историчар, размишљајући о чињеници да је током историје човечанства технологија увек мењала светску силу. Али прича о одбацивању новог и држању и уклапању у парадигме прошлости је разлог што ниједна цивилизација није заувек трајала, а вредности бацају друге вредности када друга цивилизација проналази начин да нађе конкурентску предност. Природа моћи, или је имате и ваше вредности владају или је немате и морате је предати. Видимо то играње изнова и изнова у историји.“

Потом је указао на Кину, која, према његовим речима, већ гради снагу која је у основи морнаричка флота, али у свемиру.

„Свемир је морнарица 21. века, умрежена економија која ће доминирати било којом линеарном земаљском економијом у четири елемента раста и доминације који мењају светску моћ: транспорт, информације, енергија и производња. (…) Ко год стигне на ново тржиште, поставља вредности за то тржиште. И можемо имати или тржиште са вредностима прилагођене нашем Уставу (…) или бисмо могли имати вредности које видимо да се манифестују у Кини. “

Стварање америчких свемирских снага одобрио је Конгрес САД 8. децембра.

Затим је изнео неколико контрадикторних тврдњи, као што је на пример да је Кина била водећа на том пољу, али истовремено су САД некако имале напредну технологију за ултра-хиперсонична путовања и бежични пренос енергије из свемира.

„Технологија је данас на инжењерским “плећима”. Али већина Американаца и већина чланова Конгреса нису имали времена да дубоко погледају шта се овде догађа. Али имао сам корист од 33 године студирања и пријатељства са овим научницима. Ова технологија се данас може изградити тако да се било које људско биће може довести на било коју другу тачку на планети Земљи за мање од сата.”

Кваст је указао на развој 5Г као примера онога што се може догодити у свемиру ако Кину оставимо без надзора. Рекао је да је Кина украла технологију од америчких компанија, дуплирала је и сада доминира на тржишту 5Г на непоштен начин. У најгорем сценарију, који је описао пензионисани генерал-потпуковник, Кина ће имати соларне и нуклеарне генераторе у орбити које могу користити да наштете Америци. "У милисекунди би та доминација електромагнетног спектра могла парализовати било који део електроенергетске мреже и замрзнути било коју војну силу", упозорио је. Све што је овај пут представио може се сматрати предвиђањем, јер то није било никаквог облика доказа.

Како је прошао ваздушни двобој изнад Камчатке, погледајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА