Најновије

ВАТИКАН СТАО У ОДБРАНУ СРБА: Папа и тајним каналима брани СПЦ од Подгорице!

Последњим писмом које је папа Фрања упутио патријархи Иринеју, а усуђујем се рећи братским писмом, јасно је речено да Ватикан не подржава да се на силу, преко колена, у Црној Гори донесе закон који би отворио врата неравноправности било које верске заједнице, па тако и Српске православне цркве, или да се било коме отуђи црквена имовина.

Папа Фрања (Фото: Јутјуб)

То је за Новости рекао високопозиционирани свештеник из Ватикана, наглашавајући да је став папе јасан код ових ситуација, а то је да до решења треба доћи дијалогом и договором, што очигледно до сада у Црној Гори није случај.

Саговорник листа, добро упознат са начином функционисања Свете столице, истиче да Ватикан није задовољан решењем из Предлога закона о слободи вероисповести у Црној Гори.

Очигледно треба време да се дође до решења и да се нађе компромис који би задовољио и СПЦ. У противном, ако било ко остане незадовољан, решење неће бити постигнуто, наводи саговорник.

Тај свештеник указује и на то да је изузетно добро што постоји стални канал комуникације између папа Фрање и патријарха Иринеја, што се показало и у случају контарверзног кардинала из времена НДХ Алозија Степинца.

Папа је и овог пута реаговао на писмо поглавара СПЦ, а када јасно изрази свој став, онда, каже саговорник Новости, "иза кулиса се пошаљу и додатне поруке".

Писмо из Острога Црногорцима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА