Најновије

Специјално тужилаштво Косова расписало међународну потерницу за Звонком Веселиновићем! Ево за шта га све терете!

На захтев специјалног тужилаштва Косова расписана је међународна потерница за бившим вођом чувара моста у Северној Митровици Звонком Веселиновићем, осумњиченим за низ кривичних дела као вођа организоване криминалне групе, преноси КоССев писање КТВ.

Приштина (Фото: Јутјуб)

Основни суд је налог за хапшење издао на захтев косовског Специјалног тужилаштва, а због основане сумње да је Веселиновић учествовао или организовао криминалну групу.

Међународна потрага је расписана због догађаја који су уследили након интервенције специјалних јединица у јулу 2011. године.

Специјалне јединице су у то време интервенисале на северу, када је током повлачења убијен Енвер Зумбери, а гранични прелаз Јариње су спалили Срби.

Специјално тужилаштво је већ неколико дана захтевало да Основни суд у Приштини изда међународни налог за хапшење Веселиновића.

Иако Веселиновић годинама није на Косову, тужилаштво је навело да је током истраге убиства лидера СД Оливера Ивановића наишло на незаконите активности Веселиновића.

Основни суд у Приштини у одговору КТВ потврдио је да је већ одобрио захтев Специјалног тужилаштва и за Веселиновићем издао "домаће и међународно писмо о намери, под сумњом да је починио неколико кривичних дела, укључујући организација криминалне групе".

"Обавештавамо вас да је Основни суд у Приштини – Посебно одељење – поступајући по захтеву Специјалног тужилаштва Републике Косово, против оптуженог З.В. издао налог за хапшење, домаће и међународно писмо, засновано на основаној сумњи да је дотични починио кривична дела ‘Учешће или организовање криминалне групе’, из члана 283, став 3 у вези са чланом 174 став 3, чланом 365 став 4 и чланом 179 Кривичног законика Републике Косово", пише у одговору Основног суда у Приштини.

Иначе, Звонко Веселиновић, заједно са својим братом, ухапшен је у Србији 2011. године, али је након тога пуштен пошто је српски суд навео да није надлежан за истраживање активности спроведених на територији Косова.

Прочитајте ОВДЕ  још нових детаља о истраги Ивановићевог убиства.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА