Најновије

НОРВЕШКА СЕНЗАЦИЈА "WARDRUNA": Магични звук севера 7. маја у Београду!

7. маја 2020. светски познати бенд "Wardruna" ће посетити Београд и у Сава Центру одржати свој први наступ у Србији.

"Wardruna" (Фото: Естер Сегара)

Бенд "Wardruna"  је познат по томе што одржавају ограничен број концерата сваке године, и који су у већини случајева распродати. Тако да фанови не би требало да чекају дуго пре него што обезбеде своје карте за овај ексклузивну шансу да их виде на сцени.

Тим поводом, конференција за медије, уз коктел, биће одржана у уторак 2. јула од 14 часова у УК Стари град (бивши „Пароброд“), уз подршку Скандинавског кутка и амбасаде Норвешке. Само на дан конференције, заинтересовани ће бити у могућности да купе улазнице за прва четири реда, које се неће наћи у слободној продаји.

Улазнице у Сава центру (у продаји је само партер) коштају 2.900, 3.200, 3.590 и 3.900 динара. У уторак, 2. јула, заинтересовани ће бити у могућности да купе улазнице за прва четири реда, које је бенд наменио највећим фановима и које се неће наћи у слободној продаји. Улазнице су доступне на продајним местима Тикет, као и онлине на www.tickets. rs

Творац групе која постоји од 2002. године је мултиинструменталиста Еинар Селвик, а пресудна је била његова велика жеља да да нови глас старој мудрости и традицији Скандинавије. Користећи античке нордијске инструменте и поетске структуре на савремени начин, Wардруна спаја научно са поп-културним и долази до публике широм света без жанровских ограничења. 

Бенд има издата четири албума, где прва три Рунаљод – гап вар Гинунга (2009), Рунаљод – Yгдрасил (2013) Рунаљод – Рагнарок (2016) чине Рунаљод трилогију у којој се музички интерпретирају стари рунски текстови са Севера.

2018, године издају акустични албум Скалд, који истражује традиције скандинавских песника и приповедача. Еинар Селвик и Wardruna су такође yнатно допринели саундреку ТВ серије Викинзи (Хистори), а Еинар је чак и глумио у пар епизода.

Поред Селвика, чланови бенда су тренутно Линдy Фаy Хела (вокал, флаута), Арне Сандволл (пратећи вокал, удараљке), ХЦ Далгард (пратећи вокал, удараљке, бубњеви), Еилиф Гундерсен (хорна, флаута) и Џон Стенерсен, који свира древни инструмент морахарпу. 

Норвешки музички феномен Warduna недавно је одушевио публику у распродатој загребачкој дворани „Лисински“, приредивши јединствен аудио-визуални доживљај за памћење.

Прочитајте ОВДЕ  у чему ће Лука Шелић постати први музичар у историји.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА