Најновије

КОНАЧНИ ОБРАЧУН ПРОТИВ СРБИНА КРЕНУО ЈЕ У ЊУЈОРКУ! Лондон и Загреб ушли у рат против Капетана Драгана

Ако буде постојало политичке воље, а ту пре свега мислимо у Лондону у Уједињеним нацијама могло би да се расправља о судбини Драгана Васиљковића, познатији као Капетан Драган.

Капетан Драган Васиљковић (Фото: Јутјуб)

Капетан Драган поднео је Комитету УН за људска права представку против Аустралије и Хрватске због његових повреда људских права 26. јула 2016. године због нелегалности притвора и екстрадиције, а обе државе још нису одговориле на представку, иако су то биле дужне да учине у року од шешт месеци.

Ипак како сазнаје наш портал читав поступак пред УН у Њујорку могао би да блокира Лондон који сматра да је Васиљковић с правом изручен, као и да је одговоран за многе ратне злочине.

- Лондон ће, уколико уопште буде постојала могућност да се о Капетану Драгану расправља на Ист Риверу ту намеру осујетити. Једноставно став Велике Британије је да је тај случај затворен пред судом у Хрватској и да је Васиљковић осуђен по закону - открива наш извор из дипломатских кругова.

По правилима процедуре Комитета УН за људска права дрžаве против којих је поднета представка имају рок од шест месеци да одговоре на представку, а затим одбрана има право на два месеца за свој одговор.

Васиљковићев пуномоћник позвао је УН Комитет за људска права да у најскорије време донесе усвајајућу одлуку у предмету Васиљковића, тако да његово вишегодишње малтретирање по аустралијским и хрватским затворима буде прекинуто.

Васиљковић у хрватској издржава казну од 13 и по година затвора због наводних ратних злочина, а казна му истиче у марту 2020. године.

Претходно је годинама био у екстрадиционим притвору у Аустралији, а онда је изручен Хрватској ради суђења.

Бахати Миловановић пред суђење вређао порoдицу погинулог радника из Лучана, више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: espreso.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА