Најновије

ПРЕСТАНИТЕ ТО ДА РАДИТЕ: Албански председник Мета послао претећу поруку Србији!

Србија треба да заустави кампању против укључивања Косова у регионалне иницијативе или међународне организације, рекао је албански председник Иљир Мета, преноси Љајми.

Иљир Мета (Фото: Јутјуб)

Говорећи о чланству Косова у Интерпол, Мета је за бошњачку телевизију "О Канал" рекао да су сви у региону свесни су да је организовани криминал један од главних проблема.

"Не разумем став Србије, по мом мишљењу, не баш разуман и нимало конструктиван. Међутим, верујем у дијалог, у партнерство и надам се да ће ускоро обе стране сести за сто и наставити дијалог и ми се снажно залажемо за потпуну нормализацију односа између Косова и Србије", рекао је Мета.

Одговарајући на питање о "мини Шенгену", Мета је рекао да су иницијативе које помажу сарадњу увек добродошле, али без провокација и покушаја маргинализације било кога.

„Свака платформа за регионалну сарадњу која је инклузивна је добродошла. Ово би требало да буде предуслов за промоцију и разматрање обећавајућих регионалних иницијатива", рекао је Мета.

Он је поновио да су иницијативе које помажу сарадњу увек добродошле, али не провоцирањем непотребних расправа, покушајем маргинализације некога или протагонистичким понашањем.

"Само партнерство и укључивање могу повећати поверење међу државама, између људи и уклонити све баријере, било правне, административне или бирократске у нашем региону", рекао је албански председник Мета.

Хитлеру одзет статус почасног грађанина! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА